19.06.2006 :: Pekka Väisänen

Vuoden Loistavin Teko -palkinto Paula Wilsonille

Suomen Majakkaseura - Finlands Fyrsällskap ry on myöntänyt Vuoden Loistavin Teko –palkinnon Paula Wilsonille hänen elämäntyöstään Bengtskärin majakan hyväksi. Palkinto luovutettiin Paula Wilsonille Forum Marinumissa Turussa järjestetyn Bengtskär-seminaarin yhteydessä perjantaina.

Vuoden Loistavin Teko –palkinto myönnetään tavallisesti edellisvuoden tärkeimmästä majakoiden ja majakkamiljöiden suojelua edistäneestä teosta. Tällä kertaa Suomen Majakkaseura katsoi oikeaksi palkita Paula Wilsonin jo runsaan vuosikymmenen kestäneestä työstä Suomen tunnetuimman majakan hyväksi.

Paula Wilson on rakentanut Bengtskäristä ihailtavalla tarmollaan ja peräänantamattomuudellaan toimivan ja suositun matkailukohteen. Juuri hyvin toimiva matkailu mahdollistaa Bengtskärin kaltaisten majakoiden säilyttämisen tuleville sukupolville. Ilman tuottavaa käyttöä majakkamiljööt ovat hyvin uhanalaisia, kuten monessa paikassa Suomessa on nähty.

Paula Wilsonilla on riittänyt Suomen suurimman majakan lisäksi energiaa myös saariston elinvoimaisuuden edistämiselle niin kotisaarellaan Hiittisissä kuin laajemminkin.

Vuoden Loistavin Teko –palkinto jaettiin nyt kolmannen kerran. Vuonna 2004 palkinnon sai Raahen kaupunki Taskun tunnusmajakan kunnostamisesta ja vuonna 2005 rakennusmestari Ari Laamanen ja arkkitehti Sebastian Lönnqvist Söderskärin majakan pitkäjänteisten kunnostustöiden aloittamisesta.

Lisätietoja:
Suomen Majakkaseura