Suomen Majakkaseuran toiminnan tärkein tavoite on edistää majakkarakennusten suojelua. Monet jäsenet ovat toivoneet mahdollisuutta päästä mukaan käytännön suojelutyöhön.

Syksyllä 2004 seura lähti etsimään kohdetta, jonka se voisi kunnostaa ja josta samalla voitaisiin tehdä seuralle toimintakeskus. Seuran katse osui Hangon Gustavsvärnin majakkasaareen, jossa sijaitsee majakkatornin lisäksi vuonna 1900 rakennettu sumusireeninhoitajan talo.

Sumusireeninhoitajan talo oli ollut tyhjillään 1960- tai 1970-luvulta lähtien, ja se oli huonossa kunnossa. Suomen Majakkaseura näki mahdollisuuden rakennuksen vuokraamisessa, jolloin se voitaisiin kunnostaa ja siten pelastaa.

Seura käynnisti loppuvuodesta 2004 keskustelut Metsähallituksen kanssa rakennuksen ja sitä ympäröivän maa-alueen vuokraamisesta. Keskusteluissa Suomen Majakkaseura tarjoutui kunnostamaan rakennuksen 10 vuoden kuluessa. Vuokrasopimus saatiin valmiiksi maaliskuussa 2005, ja se tuli voimaan 1. huhtikuuta. Seura vuokrasi sumusireeninhoitajan rakennuksen ja linnoituksen muureihin rajoittuvan maa-alueen. Yhdessä todettiin, että saarelle on kaikilla edelleen vapaa maihinnousuoikeus.