Tämän kesän töitä

Talon laudoitus ja katto on kunnostettu edellisinä kesinä, ja viime kesänä siirryttiin kunnostamaan sumusireeninhoitajan/radiomajakkamestarin konehuonetta, jota on käytetty varastona. Tänä kesänä työt ovat keskittyneet sisätiloihin, keittiöön ja kamariin.

Kamarista on poistettu 1960-luvulla asennettu välikatto, ja huone on palautunut entiseen korkeuteensa. Seinälevyt samalta ajalta on myös otettu alas, jolloin vanhat hirsiseinät saatiin näkyviin.

Loppukesällä 2012 seinät peitetään pinkopahvilla, ja kamariin laitetaan käyttökuntoinen pönttöuuni. Hankolaiset jäsenemme ovat kesän aikana käyneet kitkemässä vieraslajikasvustoja, jotka yrittävät vallata saaren alkuperäiseltä kasvustolta alaa.

Kitkeminen aloitettiin isommalla joukolla jo jäsenpäivänä, jolloin laiturirannan rehevä kurtturuusukasvusto sai kyytiä juuristoaan myöten.

Majakkaseuran jäsenet ja jäseneksi liittyvät ovat tervetulleita talkoisiin idylliselle saarelle.