suomeksipå svenskain english

“Suomen rannikolla loistaa joukko ainutlaatuisia vanhoja majakoita. Ne eivät säily ilman aktiivisia toimia. Suomen Majakkaseura -
Finlands Fyrsällskap työskentelee majakoiden ja majakkakulttuurin
säilyttämisen puolesta ja toimii majakkaharrastajien aktiivisena kohtauspaikkana.”


Seppo Laurell
Suomen Majakkaseuran
kunniapuheenjohtaja
 
 
SUOMEN MAJAKKASEURA MAJAKOIDEN JA MERIMERKKIEN ASIALLA
Suomen Majakkaseura on perustettu edistämään Suomen majakoiden ja rakennus- ja kulttuuri-
perinnön säilymistä ja jakamaan tietoa majakoista ja majakkaperinteestä. Seura toimii myös majakkaharrastajien yhdyssiteenä ja edustaa Suomea majakkaharrastajien keskuudessa kansainvälisesti.

Sivustoltamme saa tietoa kunnostuskohteistamme, jotka ovat tällä hetkellä Märketin majakka ja Gustavsvärnin sumusireeninhoitajan talo, mahdollisuuksista osallistua majakoiden suojeluun, majakkajulkaisuistamme, näyttelyistä, retkistä ja Majakkaseuran tuotteista. Toimintakalenterissa ovat tiedot yleisö- ja jäsentilaisuuksista.

Tuotamme sivustolle myös perustietoa suomalaisista majakoista, artikkeleita niiden historiasta ja majakoiden matkailutietoa.
SUOMEN MAJAKKASEURAN VUOSIKOKOUS 29.3.2014
Majakkaseuran vuosikokous pidettiin 29.3.2014 Espoossa Sellon kirjaston Akseli-salissa. Sitä ennen kokoonnuttiin Märket-talkoiden ensimmäiseen briiffiin, johon osallistui kolmisenkymmentä talkoisiin 2014 tulijaa.

Kokoukseen osallistui 42 jäsentä ja se sujui hyvässä yhteistyössä ja ripeästi. Kotisivuillamme on luettavissa Majakkaseuran toimintakertomus 2013. Kokous totesi, että toimintamme jatkuu aktiivisena ja hyvin toimivalta pohjalta, tekijöitä löytyy ja uusia yhteyksiä luodaan.

Nyt jatkamme mielenkiintoista vuotta 2014 aloittamalla muutaman viikon päästä majakkatalkoot Märketillä ja Gustussa.
ILMOITTAUTUMIEN MÄRKET-TALKOISIIN 2014 ALKAA
Päästäksesi Märketin majakkaluodolle talkootyöhön sinun tulee olla Majakkaseuran jäsen. Lue lisää talkoista Märket-sivuilta tai siirry ilmoittautumaan nettilomakkeella.
SUOMEN MAJAKKASEURALLE VENEILYTOIMITTAJIEN PALKINTO
Altti Holmroos ja Petri Porkola vastaanottivat palkinnot 7.2. Venemessuilla Helsingissä


"Veneilytoimittajat ry on valinnut Suomen Majakkaseura ry:n Vuoden Veneilyteko -palkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään seuran ansiokkaasta, kymmenvuotisesta toiminnasta majakoiden tunnustami-
sessa kansalliseksi kulttuuriperinnöksi.

Juuri Suomen saaristoisella, karikkoisella ja sokkeloisella rannikolla majakat ovat olleet poikkeuksellisen tärkeitä merenkululle. Lukemattomat ovat ne laivat ja kalastusalukset, joita majakan tuike on ohjannut pimeässä vaanivien karien ohi satamiin. Veneilijöille ja saariston asukkaille majakat ovatkin pysyneet luontevana osana maisemaa, mutta muualla niiden arvoa ei ole aina täysin ymmärretty. Uusi teknologia on lieventänyt majakoiden tärkeyttä laivaliikenteelle, jolloin niiden kunnossapitoon ei ole osoitettu resursseja yhtä luonnollisesti kuin ennen.

On tarvittu Majakkaseuran ja sen jäsenten kaltaista kansalaisaktiivisuutta tilanteen muuttamiseksi. Ahkerointi konkreettisissa kunnostustöissä ”kummimajakoilla” Märketillä ja Gustavsvärnissä sekä onnistunut tiedotus majakoiden tilanteesta myös ei-veneilevälle kansalle on saanut muutoksen vähintään orastamaan.

Majakat matkailukohteina kiinnostavat yhä enemmän, ja majakoita hallinnoivat tahot ovat alkaneet heräillä suojelutyöhön. Merkittäviä lahjoituksia on jo saatu yksityisiltä yrityksiltä ja henkilöiltä.

Ei ole liioittelua arvioida, että Suomen Majakkaseuran toiminta on jo nyt pelastanut jälkipolville paljon sellaista, mikä muuten olisi rapistunut unohduksiin. "

Veneilytoimittajat ry:n lehdistötiedotteesta 8.2.2014Palkinnon luovutti Vene 14 Båt -messujen avajaistilaisuudessa Mikko Härö Museovirastosta. Suomen Majakkaseuran varapuheenjohtaja Petri Porkola vastasi kiittämällä seuran jäsenistön aktiivisuutta ja sitoutuneisuutta. Samalla hän korosti veneilyn ja majakkamatkailun tärkeyttä, kun majakoita pyritään säilyttämään hyvässä kunnossa ja avoimina myös jälkipolville. Hän kiitti myös lehdistön ja muun median tärkeää roolia majakoihin ja majakkamatkailuun liittyvän tiedon välittäjinä.RSS feed  RSS feed?
 Toimintakalenteri

Juhlanäyttely

Liity jäseneksi