Suomen Majakkaseuran Majakkakiertue 2018 on saanut uuden jouluisen mausteen. Kiertueella esitetään jatkossa jouluun saakka elokuvien lisäksi multimediaesitys "Joulu Majakalla".

Noin 15 minuutin esityksessä kerrotaan alkuperäisten, harvinaisten dokumenttien pohjalta joulun vietosta majakoilla aikana, jolloin majakoilla oli miehitystä ja jopa perheitä asui kaukaisilla majakkasaarilla.

Miten vietti legendaarisen Bogskärin majakan henkilökunta joulua vuonna 1886 muutamaa viikkoa ennen majakkaa kohdannutta suurta katastrofia, jolloin myrsky lähes hävitti majakan? Mitä kertoi Märketin majakanvartija Dahlblom joulusta päiväkirjoissaan vuodesta 1892 vuoteen 1923? Millaisissa oloissa vietettiin Strömminsgfbådanin majakan ensimmäistä joulua? Entä miten perheet viettivät joulua Bengtskärillä 1930-luvulla? Muun muassa näistä Joulu Majakalla -esitys kertoo.

Tilaisuudessa esitetään Haaveena Bogskär -lyhyelokuva ja muita Majakkaseuran viihdyttäviä dokumentteja. Alussa ja tauolla Majakkaseura myy omia tuotteitaan. Tarjolla on mm. Majakkasaaret 2018-kalenteri, joulupostikortteja, kirjoja, julisteita ja majakka-aiheisia tekstiillejä. Koko tuotto käytetään majakoiden kunnostamiseen.

Koko ohjelma ja kiertuepaikkakunnat

Elokuvakiertueen Facebook-tapahtumia