suomeksipå svenskain english
 Fredagen 10.11.2006 på kvällen öppnades dörrarna för allmänheten till Rädda Märket -kampanjen. I Lagtingets auditorium i Mariehamn hölls en Märket-kväll där besökarna kunde handla Rädda Märket -produkter, ta del av fotoshow, bildspel, filmförevisning mm. Fyrsällskapets visioner om Märket presenterades och en animerad 3D show visades där besökarna fick åka helikopter ut till ett renoverat Märket och gå runt i bostadshuset (detta här får vi lite senare se i dessa www-sidor).


Foto. KEE Eriksson visade sin fin film från 1976.

Höjdpunkten på kvällen var dock fd fyrvaktare KEE Erikssons film från 1976 filmad mest på Märket. Delar ur den visades och kommenterades av KEE själv. Efteråt intervjuades han av Jan Andersson inför åhörarna. Jan Andersson har bla skrivit den fantastiska boken om Livet på Rödhamn.

Under kvällen presenterades den glada nyheten att Andersson tillsammans med Seppo Laurell har påbörjat arbetet med att göra en bok om Märket. Kvällen kunde konstateras (trots lite tekniska problem som väl alltid hör till) vara en succé där stämningen var fyrlik bland de 65 besökarna.


Foto. Jan Andersson, Håkan Lindberg och KEE Eriksson

Seppo Laurell och f.d. lotskontorschefen i Mariehamn Edgar Karlsson sjöng tillsammans Märket-valsen, som man komponerade till Märkets 100-års jubileum 1985. Sedan dess har ingen firat Märket före den första Märket-dagen 10.11.2006.


Foto: Seppo Laurell och Edgar Karlsson

Fyrsällskapet tackar Ålands Landskapsregering som ställde upp och lånade ut lokalen och den hjälpsamma personalen på plats.

Om du har frågor eller idéer om Märkets framtid, tag kontakt!

OBS Rädda-Märket produkter finns nu till salu i Mariehamn på Lisco-bokhandel (Skarpansvägen och Sitkoffs)Kalmérs på Vikingagränd och City-Tips i Magazin eller via Fyrsällskapet. Produkt- och prislistan kommer till dessa sidor i närmaste dagar (T-skorta 20 e, pike-skjorta 30 e, vinter-keps 20 e, postkort 1,50 och "postpaket" inkl. 1 Märket-poskort med 2 olika frimärkena och som postas från Märket med Märket-poststämpel) 10 e.

Se också spalten Nyheter!