Vår verksamhet omfattar fyrar och sjömärken

Finlands Fyrsällskaps mål är att skydda fyrarna och till dem hörande byggnader och kulturarv. Skyddsarbetet omfattar också skärgårdens och insjöarnas värdefulla båkar, kummel och fyrar. Vi informerar om fyrar och fyrtraditioner och för fram hotade fyrar till allmänhetens kännedom.
Föreningen fungera som ett samarbetsorgan för fyrentusiaster och representerar Finland i internationella sammanhang.
  • Fyrar behövs inte längre för sjöfarten. I värsta fall har dessa kulturhistoriskt värdefulla ”fyråldringar” lämnats helt vind för våg
  • Skyddsarbetet gör vi tillsammans med offentliga förvaltningen, museiverket, olika läroanstalter, lokala föreningar och våra sponsorer
  • Fyrsällskapet har egna renoveringsprojekt på fyröar: Gustavsvärn sedan år 2005 och Märkets fyr sedan år 2007
  • Vi deltar också i de lokala föreningarnas renoveringsprojekt av vilka ett exempel är Tasku båk sommaren 2016.

”Längs den finska kusten lyser en mängd unika gamla fyrar. De fortstår inte utan aktiva åtgärder. Suomen Majakkaseura – Finlands Fyrsällskap arbetar för att bevara fyrarna och fyrkulturen och för att vara en mötesplats för fyrvänner. Seppo Laurell, Finlands Fyrsällskaps hedersordförande

Det är roligt i Finlands Fyrsällskap!

Fyrskällskapets produkter gör det möjligt att finansiera talkon för att bevara värdefulla fyrar

Följ oss i i sociala medier!

#majakkaseura #märket #gustavsvärn

Facebook-sidor

Tasku båk

Lokistories

1 week ago

Suomen Majakkaseura
Märketillä kävi viikolla 28 vähän erilaisia menopelejä; Pappatunturit! Kukaan ei olekaan tainnut ajopelillä Märketillä ollakaan sitten viimeisen majakanvartijan ja hänen isänsä autoilun jälkeen. ... See MoreSee Less
View on Facebook
This message is only visible to admins.
PPCA Error: Due to Facebook API changes on September 4, 2020, it will no longer be possible to display a feed from a Facebook Page you are not an admin of. The Facebook feed below is not using a valid Access Token for this Facebook page and so will stop updating after this date.
This message is only visible to admins.