Saavuimme 4.5. lauantaina aurinkosessa säässä lämpötilan ollessa +7. Edellisen viikon mainingit haittasivat rantautumista pohjoispuolen kalliolle ja siksi siirtyminen matkaveneestä poijulta luodolle tapahtui kumiveneellä. Päivä joutui iltaan Keijon opastaessa ensikertalaista. Kotiuduimme, saunoimme ja lämmitimme pönttöuuneja. Asuintilat olivat erinomaisessa kunnossa edellisten talkoolaisten jäljiltä. Olivat he myöskin tehneet kunnioitettavan määrän keväisiä kunnostustöitä.5.5. su Keijo, viisinkertainen kävijä opasti ensikertalaista Märketin tapoihin ja ohjeisiin. Luoto kierrettiin yhdessä ja erikseen muutamaan kertaan. Minä olin titystikaikesta aivan ihmeissäni sekä ihastuksissani.6.5. ma Aurinko se vaan jaksaa paistaa vaikka tuulta puhalsi peräti 15 m/s. Siirrettiin yläkerran liiterissä halkoja hieman helpompaan asemaan. Aikaa suttaantui myös tämän päiväkirjan täyttämisen harjoittelussa. Tuli jo mieleen "Mikä on, kun ei taidot riitä", kun homma ei oikein pelittänyt. No ei ne pitkälle riitäkään, mutta nyt oli vika myös yhteyksissä. Välillä on tietysti vartioitava majakkaa. Keijo vuorossa.7.5. ti Tuuli oli tyyntynyt yön aikana, mutta vähäisempikin viima vaati silti reilun vaatetuksen vaikka etelän puolelta tulikin. Oma vapaa-aikani kuluu lintuja tarkkaillessa ja kuvaillessa. Tiiroja on jo joitakin kymmeniä. Pesäpaikkoja katsastavat, mutta varsinainen pesintä ei ole vielä alkanut. Lapintiirojen lisäksi olen havainnut nauru-, kala- ja merilokkeja, tyllejä, pilkkasiipiä, merikotkia, västäräkkejä, punarinnan, ampuhaukan, kyhmyjoutsenia, alleja, kanadanhanhen, lapinsirrin, meriharakoita, sepelkyyhkyn, merimetsoja, leppälinnun ja haarapääskyn. Aika hyvin, keitähän huomenna saapuu? Toki näistä vain harva jää tänne koko kesäksi. Useimmat olen onnistunut kuvaamaan.8.5. ke Syöksytorven jatko-osa vaati uuden liittämisen. Nettiyhteys palasi illalla ja niinpä tämä päiväkirjapäivitys on tapahtunut tähän astisista päivistä kertarysäyksellä. Eilen illalla saunan aikaan ryöpäytti pienen sateen rakeiden kera. Tänään pientä SW tuulta, lämpötila on kiikkunut viiden ja kahdeksan asteen välillä. Merikotkapari laskeutui n. 50 metrin päähän talosta helikopterin laskeutumispaikan viereen.9.5. to Nettiyhteys palasi, mutta päiväkirja meni mykäksi. Ei elämän kai pidäkään olla helppoa. Myräkkäpäivä, ei käynyt tänäänkään vieraita. Lintuja vierailee satunnaisesti, ei suuria joukkoja, mutta lajeja on kertynyt jo 22.
Ruuanlaittoa, tiskailua, lämmitystä ja saunan lämmitystä.

10.5. pe Viimeinen kokonainen päivä. Sukkelaan vilahti viikko. Kuvassa mies seisoo Suomessa, mutta varjo löytyy Ruotsista. Rajaloukkauksia on syntilistalle tullut useita.
Merikotkapariskunta lepäili pohjoispuolen muurilla. Kotkat ovat vierailleet joka päivä. Käyvät Ruotsinpuoleisella luodolla etsimässä syötävää. Karikukko oli päivän uusi havainto.
Sitten vaan siivotaan ja pakataan, jotta olemme aamulla valmiita kotimatkalle.

11.5. klo 9.00 la Laukut pakattu ja paattia odotellaan. 3,8C, 5,8m/s, sumua. Kiitos, anteeks ja näkemiin! JK

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content