Spännande, sanoi Fredrik, kun M/S Sefyrillä sumuun lähti. Kyydissä Pasi ja Tipe.

Vaihto saatiin tehtyä pohjoissatamasta, juotiin yhdessä kahvit ja M/S Sefyr lähti Käringssundiin mukanaan viikon 19 majakanvartijat Keijo ja Juhani.

Päästettiin M/S Sefyr takaisin sumuun.

Ihmeteltiin talvimyrskyn siirtämien kivienjärkäleiden liikkeitä, joita on nähtävissä irtoamispaikalta pohjoissatamasta yli koko luodon eteläpuolelle.

Pala pohjoissatamaa on poissa.

Kulkeutumisjälkiä kalliossa.

Sunnuntai 12.5. Äitienpäivä

Äitienpäivä valkeni hieman kirkkaampana kuin saapumispäivä.

Kolmijalka pystytettiin satamaan ajautuneiden kivien siirtämistä varten, mutta kivitöitä ei päästy aloittamaan, sillä kahluuhousut olivat autossa Käringssundissa ja vesi + 6,5-asteista – liian kylmää kahlata ketjuja kiviin kiinnittelemään, mutta sopivan raikasta Tipelle uida aamuin illoin.

Kolmijalkanosturi pystytetty.

Ensimmäisen talkooviikon väen paikoilleen ankkuroima uusi poiju näytti kadonneen, mutta koukku näkyi juuri ja juuri pinnalla. Jostakin syystä poiju oli humpsahtanut pinnan alle. Laskettiin kumivene vesille ja käytiin tutkimassa tilanne. Saatiin vapautettua poijun ankkurikettinki, joka oli kietoutunut kiven ympärille.
Kumiveneen paikkaus saatiin tehdä jo aurinkoisessa säässä.

Maanantai 13.5.

Keittiöpuuhiin kuului tänään laatikoiden Euca-pesu aurinkoisessa säässä ja kuivatavaroiden uudelleen järjestely kosteudelta suojaan.
Tipe on kulkenut Pasin perässä kuvaamassa ja juttuseuraa pitämässä. Siinä ohessa on mies ruoissakin pidetty ja majakan kotitalous hoidettu.
Pasi korjasi vinssin konehuoneeseen perustamassaan Pasin konepajassa.
Päivä taittui kauniiseen iltaan....

Tiistai 14.5.

Viikon luontoääni ♥ "Alatko oleen mun kans sillai?"
Museohuoneen myrskyikkunan väliin oli talvi päässyt. Arabiat pääsivät Euca-kylpyyn ja näyttely siistittiin. Kauppakin on järjestyksessä.
Kesäisen lämmintä suojan puolella ja Märketin voikukat ovat auenneet.
Keskiviikko 15.5.
Saimme yllätysvieraita - juuri kun Tipe oli saanut ruoan uuniin - niinhän se täällä Märketillä käy. Merivartiolaitoksen PV275 miehistö vierailijoineen (Suomen Erillisverkot Oy sekä Lilaco Offshore Oy) saapuivat ilahduttamaan hiljaista viikkoamme.
Talvimyrskyn eteläsatamaan toimittamien kivien siirtopuuhakin saatiin alulle.
Torstai 16.5.
Aamun peilityynessä lähdimme etsimään kiikaroitua meriroskaa ja lataamaan akkua - ja akkuja - roskaa ei löytynyt - se taisi olla 'kiikarin silmässä'.
Majakan siivous huomisia vierailijoita varten. Majakkaseuran repaleiseksi liehunut lippukin vaihdettiin uuteen.
Iltakävelykuvia saunaanpääsyä - ja huomista - odotellessa... männyn siitepölyä on ilmassa ja vedessä ja suola kiteytyy kuivalla kalliolla.

perjantai 17.5.

Aamutiskin aikaan näköpiiriin ilmestyi purjealus. Huutoetäisyydeltä Pasi pyysi S/Y Fugaa Raumalta kiinnittymään poijuun, sillä Fredrik oli piakkoin saapumassa pohjoissatamaan M/S Sefyrillä. Pasi hoiti miehistön noudon luodolle kumiveneellä.
Aluksen kippari Pellervo sekä miehistö, Kasperi, Pekka, Juho, Elia, Petri ja Heikki saapuivat kaikki ensi kertaa Märketille matkallaan Eckeröön.
Opastuskierroksen aikana rantautui Sefyr kyydissään 10-henkinen ryhmä: Zep Ålandstidningenistä, Nina ja Leif Hufvudsstadsbladetista, jotka olivat tekemässä artikkeleita Märketistä - myös Fugan miehistöä haastateltiin.  Sefyrin kyydissä saapuivat myös majakanvartija ja radioamatööri Kee, Märket-kirjan kirjoittaja Jan, sekä Sande, Sakke, Marcus, Anne ja Pekka.

Vilkas ja hieno päivä sai arvoisansa päätöksen Märketin upeassa auringonlaskussa ja kuutamossa.