Lauantai 4.7.
Päivän odottelun jälkeen pääsi, ei viisikko vaan dynaaminen duo, Märketille. Vähän ennen poijua utelias hylje tuli toivottamaan meidät tervetulleiksi.

Sunnuntai 5.7.
Heräsimme aamulla kovaan länsituuleen joka yltyi 14 metriin sekunnissa. Tämän kuulimme merisäästä, koska tuulimittarimme oli mennyt pimeäksi jostain kumman syystä. Päivän aikana saimme raikasta sadetta joka kasteli eteisen lattian (vaikka ovi oli kiinni).  Näin ollen se tuli pestyä oikein kunnolla.
Täysikuu jäi mollottamaan pilvimassan yläpuolelle.

Maanantai 6.7.
Samanlainen ilma ilman sadetta jatkui koko yön ja tämän päivän.
Tiirat ja  pääskyset leijailevat ilmassa ja terassin alapuolella hautoo haahka.

Tiistai 7.7.
Koko päivän tuuli, tuuli ja tuuli. Parhaimmillaan 16m/s. Luimme Märket- kirjaa huomista turistikierrosta varten, selvittelimme kumiveneen tilannetta ja väistelimme tiiroja. Lämmitimme ruokasalin pönttöuunin sillä sisälläkin on alkanut viiletä.

Pullonhenki asuu majakanrappusissa ja hämähäkeille riittää syötävää. Kun kipuaa ylös majakan valon luo niistä ötököistä saa itselleen kivan "peitteen".

Kekiviikko 8.7.
Yöllä meidät herätti palohälytin ilman syytä. Missään ei palanut eikä patterikaan ollut loppu. Selitystä asialle emme saaneet, vaan jatkoimme unia.

Eilen saimme tiedon, että saisimme huomenna kolme vierasta Fredrikin tuomina. Heitä tulikin yhdeksän ja meillä vierähti muutama hauska tovi kahden seurueen  kanssa. He olivat erittäin kiinnostuneita majakasta ja Suomen majakkaseurasta. Yhden tytön kysymys oli:"Onko täällä vieraillut kuuluisuuksia?"

Heti Sefyrin lähdettyä Märketin puhelin soi ja helsinkiläinen pariskunta, Hannu ja Jatta, kyselivät pääseekö  Märketille. Nyt pääsee! Ja kohta he olivatkin perillä.

Torstai 9.7.
Aurinkoinen päivä Märketillä toisin kuin säätiedoituksessa luvattiin. Tiirojen poikaset kasvavat, haahkaemo käy joka aamu ja ilta Modersmagenilla pesulla ja jatkaa hautomista. Meriharakan kolme lasta käyvät iltaisin ruokailemassa terassin edessä olevalla lammikolla.

Töitäkin on tehty lämpimikseen.

Perjantai 10.7.
Aamupäivällä ruotsalaisvene, Albina, saapui pohjoisrantaan. Örjan ja Kristine tulivat Grisslehamnista ja palasivat takaisin Ruotsiin majakkakierroksen ja kahvittelun jälkeen. Tuliaisiksi saimme kahvia.

Heti ruotsalaisten  jälkeen haimme poijulta kaksi suomalaista pariskuntaa. Lotta, Teemu, Ville ja Katriina viettivät täällä kierrellen ulkona ja sisällä. Lopuksi joimme tietysti kahvit.

Iltapäivällä purjehti vieraaksemme S/Y Marien miehistö. He jatkoivat matkaansa Getaan mielenkiintoisen  majakkakierroksen jälkeen. Miehet olivat erityisen kiinnostuneita konehuoneesta.

Olipa vauhdikas päivä hiljaiselon jälkeen. Lounaamme venyi iltakuuteen asti, mutta ei haittaa! Niin mukavaa saada vieraita!

Seuraavaksi ote Jan Anderssonin kirjasta "Märket Majakkasaari kahden maan rajalla"
”13. toukokuuta 1937
Majakkamestari vahtinut radiota ja havainnot kirjattu päivän osalta. Eckerman lakaisi portaat täytti öljyllä majakan tankin ja sekoitti väriä kupolia varten muiden siihen kuuluvien tehtävien lisäksi. Sjöblom piti sireenin moottoria kerran käynnissä sumun takia mittasi veden lämmön ja otti vastaan majakan vahtivuoron alkaen kl:20,30 14. pv:n kl:3,30 asti.

14.toukokuuta 1937
Majakkamestari vahtinut radiota ja havainnot kirjattu päivän osalta kantanut vettä ja polttopuita keittiöönsä. Eckerman maalannut majakkatornin katon pitänyt päivävahdin mitannut veden lämpötilan ja ottanut vahtivuoron majakassa kl.20,30 sitä seuraavaan päivään asti kl.3,30. Sjöblom lakaissut raput kuivannut linssin lasit sekä maalannut majakkatornia.”

Lauantai 11.7.
Lähtöpäivä ja vahdin vaihto. Odottelemme Fredrikin ilmoitusta milloin on suotuisat tuulet tulla tänne.

Kiitos Märket! Tulemme taas ensi kesänä!