Suomen Majakkaseuran liki koko Suomen kiertävä lähes perinteinen Elokuva- ja myyjäiskiertue starttasi 28.9. Tampereelta – tervetuloa mukaan! Luvassa taas huikeita uutuusesityksiä majakkasaarista ja henkilökuvia majakoiden ystävistä lähes 50 esityksen voimin. Myyjäisissä perinteisten majakkatuotteiden lisäksi myös uutuuksia: Märket- ja Gustavsvärn-sohvatyynyjä sekä huikean kauniita majakkapostikortteja. Esitettävät elokuvat vaihtelevat paikkakunnittain, koko tilaisuuden kesto noin 2,5 tuntia väliaikoineen.

 

Tulevat esitykset

Alla näet listan tulevista elokuvatapahtumista. Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia – pysy kanavalla. Lista päivittyy jatkuvasti ja lisää paikkakuntia on luvassa.

 • Pe 24.11. Tammisaari klo 17:30, Luontokeskus, Rantapuistikko, 10600 Tammisaari (Elokuvat Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille, Hän kuvasi majakat, Joulu Majakalla)
 • Pe 24.11. Hanko klo 21:30, Kino Olympia, Vuorikatu 11, (Elokuvat Haaveena Bogskär ja Seppo Laurell – mies ja meri)
 • La 25.11. Raisio klo 10:15, Raision kirjasto, Eeronkuja 2 (Elokuvat: Suomalaiset majakat, Haaveena Bogskär, Seppo Laurell – mies ja meri)
 • La 25.11. Laitila klo 12:30, Laitilan pääkirjasto, Kauppakatu 5, 23800 Laitila  (Elokuvat: Suomalaiset majakat, Haaveena Bogskär, Hän kuvasi majakat)
 • La 25.11. Pori klo 15:30, Luontotalo Arkki, Pohjoispuisto 7, 28100 Pori
 • 29.11. Helsinki klo 18, Kirjan juhlasali, Kirjatyöntekijänkatu 10 B (Elokuvat Haaveena Bogskär – Haaveena Suomen majakat, Hän kuvasi majakat – kolmen vuorokauden retki Pohjanmaan majakoille sekä Joulu majakalla)
 • Ke 29.11. Kauniainen klo 18, Kauniaisten kirjasto, Thurmaninaukio 6, 02700 Kauniainen (Elokuvat: Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille, Seppo Laurell – mies ja meri sekä Hän kuvasi majakat – kolmen vuorokauden seikkailu Pohjanlahden majakoille)
 • To 30.11. Turku klo 18, Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, Aurakatu 16, 20100 Turku (Elokuvat: Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille, Seppo Laurell – mies ja meri sekä Hän kuvasi majakat – kolmen vuorokauden seikkailu Pohjanlahden majakoille)
 • su 10.12. klo 15.30: Pietarsaari klo 15.30, Tupakkamakasiini.  (Elokuvat Hän Hän kuvasi majakat – kolmen vuorokauden seikkailu Pohjanmaan majakoille ja Haaveena Bogskär – melon majakalla. Lisäksi esitys Joulu majakalla (tämä vain ruotsiksi).
 • ti 12.12. Porvoo klo 18.30, Invian, Lundinkatu 8, Porvoo (Haaveena Bogskär sekä rinnakkaisnäytöksinä Seppo Laurell – mies ja meri sekä Hän kuvasi majakat – kolmen vuorokauden seikkailu Pohjanmaan majakoille, lisäksi esitykset Joulu majakalla/Jul på fyren).
 • Ke 13.12. Helsinki klo 18:00, Kirjan talo, Kirjatyöntekijänkatu 10 B, 00170 Helsinki (Elokuvat: Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille, Seppo Laurell – mies ja meri sekä Joulu majakalla)
 • 14.12.  Vantaa, Tikkurila, Seurakunnan auditorio, klo 18-20. Ohjelmassa mm. Haaveena Bogskär ja Joulu Majakalla.
 • 19.12. Kirkkonummi klo 18-20, Kunnantalo, Kirkkonummisali. Ohjelmassa Haaveena Bogskär, Hän kuvasi majakat  – kolmen vuorokauden matka Pohjanmaan majakoille ja Joulu Majakalla.

Elokuvakiertue on myös myyjäistapahtuma – voit auttaa majakoita hankkimalla tuotteitamme

Myyjäiskiertueella kaupan ihania majakka-aiheisia tuotteita sekä vuodesta toiseen huippusuosittu, nyt kolme ekstra kuukautta sisältävä Majakkasaaret -panoraamakalenteri. Kaikki tuotteiden myyntituotot menevät suoraan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden majakkakohteiden kunnostukseen. Perinteisten Märketin ja Gustavsvärnin lisäksi viime vuonna kunnostuskohteenamme oli Taskun pooki ja tänä vuonna esimerkiksi Lehtistensalmen pooki.

 

 

Kiertueella myynnissä ovat mm. nämä tuotteet (jäsenhinta suluissa)

-Majakkasaaret 2018 -kalenteri (kaupan päälle 5 kpl klassikkokortteja) 15 €
-Uudet postikortit 1 ja 1,50 e (kaksiosaiset)
-Uudet majakkasohvatyynyt (Gustavsvärn ja Märket) 35 €
-Menetetyt majakat -kirja 25 €
-Märket-kirja 45 € (10 klassikkopostikorttia kaupan päälle)
-Russarö-kirja 10 € (7 €)
-T-paidat 22 €
-College-paidat 35 €
-Märket-lyhty 22 €
-Suomen Majakat -julisteet 12 ja 15 € (10 ja 12 €).

 

Elokuvat

 

Matka merelle, Katharsis Films Oy (2017)

Matka merelle elokuvassa kerrotaan Suomenlahden ainutlaatuisesta meriluonnosta ja siihen vaikuttavista ihmisistä.

Suomenlahti on geologiansa ja eläimistönsä puolesta yksi maailman ainutlaatuisimmista merialueista ja arktisten lintujen muuton valtaväylä sekä kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri. Elokuvassa Suomenlahden luontoa katsotaan nuoren rannoilla kulkevan pojan- sekä nuoren merentutkijan silmin mutta erityisesti Suomenlahden eläinmaailman kautta.

Dokumentti, kesto noin 55 minuuttia
Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus: Jouni Hiltunen

Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille (2017)

Jarkko Uitti, Pertti Peussa ja Antti Härkönen lähdössä Kökarista neljän päivän vaativalle merimelontaretkelle kohti Suomen eteläisimmillä luodoilla sijaitsevaa Bogskärin majakkaa kesällä 2016.

”Bogskärin majakka on kaikkein kauimmaisin ja vaativin kohde, ja siksi se jäi viimeiseksi.”

Antti Härkönen oli kesään 2016 mennessä käynyt melomalla kaikilla Suomen maalle rakennetuilla majakoilla – paitsi Suomen eteläisimmillä luodoilla sijaitsevalla Bogskärin majakalla. Haaveen toteutuminen vaati lähes kahden vuoden valmistautumisen, neljän päivän kevyttuulisen sään ja kolmen hengen ryhmän, johon voi luottaa täydellisesti.

Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille kertoo Antti Härkösen, Pertti Peussan ja Jarkko Uitin vaativasta merimelontaretkestä Bogskärin majakalle. Majakka on valmistunut vuonna 1882 Maarianhaminasta noin 70 kilometriä etelään avomerellä sijaitsevalle pienelle luodolle. Sään yllättävään muuttumiseen varautuminen, mahdollinen merisumu, vilkas laivaliikenne ja muut riskit vaativat kokeneilta merimelojilta huolellista valmistautumista retkeen.

Kökarista alkanut nelipäiväinen melontaretki Bogskärin majakalle ja takaisin ei kuitenkaan sujunut yllätyksittä ja ongelmitta. Elokuva kertoo melojien itsensä kuvaaman tarinan tästä vaativasta retkestä, joten katsoja voi suorastaan maistaa Itämeren suolaisuuden huulillaan ja tuntea melonnan rasitukset kehossaan.

”Bogskärin majakalle melonnassa on niin paljon riskejä, etten suosittele kenellekään sinne melomista.”

Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille kertoo myös Antti Härkösen yli kymmenen vuotta kestäneestä tavoitteesta meloa Suomen majakoille. Mikä merimelonnassa kiehtoo Anttia ja miksi juuri majakat valikoituivat kohteiksi, jotka ovat vaatineet yhteensä kuukausien ja tuhansien kilometrien melomisen Suomen rannikoilla?

”Merellä olosuhteet voivat olla tosi hankalat. Mutta toisaalta lempeimmillään meri on niin hieno.”

Lyhytdokumentti, kesto noin 15 minuuttia.
Ohjaus Tomi Mandelin
Kuvaus Antti Härkänen, Tomi Mandelin, Pertti Peussa ja Jarkko Uitti
Leikkaus Sami Laaksonen

Seppo Laurell – Mies ja meri (2017)

Elokuva kertoo Suomen ”virallisesta” majakkahistorioitsijasta Seppo Laurellista. Elokuva käy läpi Laurellin mielenkiintoisen uran, johon meri on aina kiinteästi liittynyt. Laurellin ura on vienyt merimieskoulusta rahtilaivan perämieheksi, majakoiden huoltoaluksille ja lopulta merenmittauspäälliköksi valtiolle. Tämän ohella Laurell on tutkinut Suomen majakoiden historiaa ja julkaissut useita kirjoja majakoista, majakkalaivoista ja jäänmurtajista. Mielenkiintoinen poikkeama merihenkisestä urasta on Laurellin pitkä vapaaehtoistyö syöpäsairaiden saattohoidon parissa. Elokuva luotaa syvälle jäyhän merikarhun herkkään sieluun.

Lyhytdokumentti.

Seppo Laurell

Markkinointimateriaalia

Majakkaseura kaipaa apuasi: tapahtumien markkinointi auttaa katsojia löytämään huippuelokuvamme. Markkinointimateriaali on vapaasti käytettävissä: mainoksia voi printata ja levittää työpaikalle, kirjaston ja kaupan ilmoitustaululle, harrastuspaikkoihin. Nettimainos on pienikokoisempi ja toimii paremmin esimerkiksi sähköpostia lähetettäessä. Myös Facebook -tapahtumamme linkkiä voi jakaa helposti kaikille kavereille.

Printattava A4-kokoinen mainos perustapahtumasta (kolme elokuvaa)

Printattava A3 -kokoinen mainos perustapahtumasta (kolme elokuvaa)

Nettimainoskuva -linkki perustapahtumasta (kolme elokuvaa)

Printattava A4 -kokoinen mainos Tikkurilan 1.10. tapahtumasta (viisi elokuvaa)

Nettimainoskuva -linkki Tikkurilan tapahtumasta 1.10. (viisi elokuvaa)

 

Tikkurilan huipputapahtumassa 1.10. näytetään peräti viisi majakka- ja meriaiheista dokumenttielokuvaa.

Linkkejä

Vuoden 2016 ensi-ilta-majakkaelokuva kertoi Taskun pookin kunnostustalkoista.

 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content