Suomen Majakkaseuran liki koko Suomen kiertävä perinteinen Elokuva- ja myyjäiskiertue starttaa 28.9. Tampereelta - tervetuloa mukaan! Luvassa taas huikeita uutuusesityksiä majakkasaarista ja henkilökuvia majakoiden ystävistä. Myyjäisissä perinteisten majakkatuotteiden lisäksi myös uutuuksia: Märket- ja Gustavsvärn-sohvatyynyjä sekä huikean kauniita majakkapostikortteja. Esitettävät elokuvat vaihtelevat paikkakunnittain (*, **. *** tai **** -tähdellä merkityissä paikoissa oma setti), koko tilaisuuden kesto noin 2,5 tuntia väliaikoineen.

 

Kiertuepaikkakunnat


Alla näet listan tulevista elokuvapaikkakunnista. Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia - pysy kanavalla. Lista päivittyy jatkuvasti ja lisää paikkakuntia on luvassa.

 

**) Esitettävät elokuvat: Matka Merelle, Haaveena Bogskär - Meloen Suomen majakoille ja Hän kuvasi majakat

***) Esitettävät elokuvat: Matka Merelle, Haaveena Bogskär - Meloen Suomen majakoille, Hän kuvasi majakat ja esittelyfilmi Suomen majakoista

****) Esitettävät elokuvat: Hän kuvasi majakat, Haaveena Bogskär - Meloen Suomen Majakoille, Tasku sekä Märketin majakanvartija

*****) Suomen majakat -esittelyfilmi, Haaveena Bogskär, Seppo Laurell - mies ja meri, Hän kuvasi majakat ja Tasku - uudestisyntynyt pooki

Muissa tapahtumissa esitetään kolme uutuuselokuvaa Matka Merelle, Haaveena Bogskär - Meloen Suomen majakoille ja Seppo Laurell

 

 

Elokuvakiertue on myös myyjäistapahtuma - voit auttaa majakoita hankkimalla tuotteitamme


Myyjäiskiertueella kaupan ihania majakka-aiheisia tuotteita sekä vuodesta toiseen huippusuosittu, nyt kolme ekstra kuukautta sisältävä Majakkasaaret -panoraamakalenteri. Kaikki tuotteiden myyntituotot menevät suoraan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden majakkakohteiden kunnostukseen. Perinteisten Märketin ja Gustavsvärnin lisäksi viime vuonna kunnostuskohteenamme oli Taskun pooki ja tänä vuonna esimerkiksi Lehtistensalmen pooki.

 

 

Kiertueella myynnissä ovat mm. nämä tuotteet (jäsenhinta suluissa)


-Majakkasaaret 2018 -kalenteri (kaupan päälle 5 kpl klassikkokortteja) 15 €
-Uudet postikortit 1 ja 1,50 e (kaksiosaiset)
-Uudet majakkasohvatyynyt (Gustavsvärn ja Märket) 35 €
-Menetetyt majakat -kirja 25 €
-Märket-kirja 45 € (10 klassikkopostikorttia kaupan päälle)
-Russarö-kirja 10 € (7 €)
-T-paidat 22 €
-College-paidat 35 €
-Märket-lyhty 22 €
-Suomen Majakat -julisteet 12 ja 15 € (10 ja 12 €).


 

Elokuvat


 

Matka merelle, Katharsis Films Oy (2017)


Matka merelle elokuvassa kerrotaan Suomenlahden ainutlaatuisesta meriluonnosta ja siihen vaikuttavista ihmisistä.


Suomenlahti on geologiansa ja eläimistönsä puolesta yksi maailman ainutlaatuisimmista merialueista ja arktisten lintujen muuton valtaväylä sekä kolmen hyvin erilaisen rantavaltion yhteinen meri. Elokuvassa Suomenlahden luontoa katsotaan nuoren rannoilla kulkevan pojan- sekä nuoren merentutkijan silmin mutta erityisesti Suomenlahden eläinmaailman kautta.

Dokumentti, kesto noin 55 minuuttia
Käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus: Jouni HiltunenHaaveena Bogskär - Meloen Suomen majakoille (2017)


Jarkko Uitti, Pertti Peussa ja Antti Härkönen lähdössä Kökarista neljän päivän vaativalle merimelontaretkelle kohti Suomen eteläisimmillä luodoilla sijaitsevaa Bogskärin majakkaa kesällä 2016.


”Bogskärin majakka on kaikkein kauimmaisin ja vaativin kohde, ja siksi se jäi viimeiseksi.”

Antti Härkönen oli kesään 2016 mennessä käynyt melomalla kaikilla Suomen maalle rakennetuilla majakoilla – paitsi Suomen eteläisimmillä luodoilla sijaitsevalla Bogskärin majakalla. Haaveen toteutuminen vaati lähes kahden vuoden valmistautumisen, neljän päivän kevyttuulisen sään ja kolmen hengen ryhmän, johon voi luottaa täydellisesti.

Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille kertoo Antti Härkösen, Pertti Peussan ja Jarkko Uitin vaativasta merimelontaretkestä Bogskärin majakalle. Majakka on valmistunut vuonna 1882 Maarianhaminasta noin 70 kilometriä etelään avomerellä sijaitsevalle pienelle luodolle. Sään yllättävään muuttumiseen varautuminen, mahdollinen merisumu, vilkas laivaliikenne ja muut riskit vaativat kokeneilta merimelojilta huolellista valmistautumista retkeen.

Kökarista alkanut nelipäiväinen melontaretki Bogskärin majakalle ja takaisin ei kuitenkaan sujunut yllätyksittä ja ongelmitta. Elokuva kertoo melojien itsensä kuvaaman tarinan tästä vaativasta retkestä, joten katsoja voi suorastaan maistaa Itämeren suolaisuuden huulillaan ja tuntea melonnan rasitukset kehossaan.

”Bogskärin majakalle melonnassa on niin paljon riskejä, etten suosittele kenellekään sinne melomista.”

Haaveena Bogskär – Meloen Suomen majakoille kertoo myös Antti Härkösen yli kymmenen vuotta kestäneestä tavoitteesta meloa Suomen majakoille. Mikä merimelonnassa kiehtoo Anttia ja miksi juuri majakat valikoituivat kohteiksi, jotka ovat vaatineet yhteensä kuukausien ja tuhansien kilometrien melomisen Suomen rannikoilla?

”Merellä olosuhteet voivat olla tosi hankalat. Mutta toisaalta lempeimmillään meri on niin hieno.”

Lyhytdokumentti, kesto noin 15 minuuttia.
Ohjaus Tomi Mandelin
Kuvaus Antti Härkänen, Tomi Mandelin, Pertti Peussa ja Jarkko Uitti
Leikkaus Sami Laaksonen


Seppo Laurell - Mies ja meri (2017)


Elokuva kertoo Suomen ”virallisesta” majakkahistorioitsijasta Seppo Laurellista. Elokuva käy läpi Laurellin mielenkiintoisen uran, johon meri on aina kiinteästi liittynyt. Laurellin ura on vienyt merimieskoulusta rahtilaivan perämieheksi, majakoiden huoltoaluksille ja lopulta merenmittauspäälliköksi valtiolle. Tämän ohella Laurell on tutkinut Suomen majakoiden historiaa ja julkaissut useita kirjoja majakoista, majakkalaivoista ja jäänmurtajista. Mielenkiintoinen poikkeama merihenkisestä urasta on Laurellin pitkä vapaaehtoistyö syöpäsairaiden saattohoidon parissa. Elokuva luotaa syvälle jäyhän merikarhun herkkään sieluun.

Lyhytdokumentti.

Seppo Laurell


Markkinointimateriaalia


Majakkaseura kaipaa apuasi: tapahtumien markkinointi auttaa katsojia löytämään huippuelokuvamme. Markkinointimateriaali on vapaasti käytettävissä: mainoksia voi printata ja levittää työpaikalle, kirjaston ja kaupan ilmoitustaululle, harrastuspaikkoihin. Nettimainos on pienikokoisempi ja toimii paremmin esimerkiksi sähköpostia lähetettäessä. Myös Facebook -tapahtumamme linkkiä voi jakaa helposti kaikille kavereille.

Printattava A4-kokoinen mainos perustapahtumasta (kolme elokuvaa)

Printattava A3 -kokoinen mainos perustapahtumasta (kolme elokuvaa)

Nettimainoskuva -linkki perustapahtumasta (kolme elokuvaa)

Printattava A4 -kokoinen mainos Tikkurilan 1.10. tapahtumasta (viisi elokuvaa)

Nettimainoskuva -linkki Tikkurilan tapahtumasta 1.10. (viisi elokuvaa)

 

Tikkurilan huipputapahtumassa 1.10. näytetään peräti viisi majakka- ja meriaiheista dokumenttielokuvaa.


LinkkejäVuoden 2016 ensi-ilta-majakkaelokuva kertoi Taskun pookin kunnostustalkoista.


 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content