Rikkausruohoista ruokaa

Saavuimme perjantaina aurinkoiseen Gustuun, jossa sää suosi koko viikonlopun talkooväkeämme. 18 henkilön porukka tutustui majakkasaaren kukkaloistoon puhjenneeseen luontoon. Perehdyimme ”rikkausruohomaisteri” Marja Äikäksen johdolla villivihannesten rikkaaseen maailmaan.

Kuva: Anne-Mari Pylkkänen

Suomen luonnosta löytyy jopa 200 erilaista villivihannesta, joita voi hyödyntää ruoanlaitossa. Kukkivat ruohosipulit päätyivät jo heti saapumisiltana illallisemme koristeeksi ja mausteeksi.

Kuva: Sarianna Malmi
Kuva: Sarianna Malmi

Kokonaisvaltainen viikonloppu oli kehon ja mielen hyvinvointia parhaimmillaan. Ravintorikkaat villivihannekset ravitsivat sekä kehoamme että esteettistä kaipuutamme. Marjan ohjauksessa valmistimme rikkausruohoista ruokaa joka aterialla löytäen uusia ja uskomattoman ihania makupareja.

Kuva: Anne-Mari Pylkkänen
Kuva: Anna Perikangas-Muukka
Kuva: Sarianna Malmi
Kuva: Anne-Mari Pylkkänen

Menuuhun taioimme mm. erilaisia pestoja, salaatteja, piirakoita, muhennosta, Gustun kalakeittoa, raparperi-kuusenkerkkäpiirakkaa, vegaanista pannukakkua omena-mustaherukkasalaattia voikukkasiirapin ja pihlajasokerin kera.  Kurssin myötä niukalta vaikuttanut saari paljastikin runsaudensarvensa! Täältähän löytyykin vaikka mitä!

Kuva: Sarianna Malmi
Kuva: Sarianna Malmi
Kuva: Anna Perikangas-Mukka

Viikonlopun kruunasivat saunan lämpö ja pulahdus raikkaaseen meriveteen. Vaikka kaikki kasvit eivät ole syötäviä, ne kertovat omia tarinoitaan: esimerkiksi rakkolevät enteilevät Itämeren veden puhdistumista. Kesäinen sää mahdollisti osallistujien yöpymisen laiturilla merituulen tuiverruksessa molempina öinä.  Runsas ulkoilmassa oleilu muistutti myös lepäämisen ja kunnon yöunien merkityksestä hyvinvoinnillemme. Vaikka lauantaiaamupäivän ajan saari oli sumun ympäröimänä, muuten viikonlopun ajan aurinko syleili meitä.

Kuva: Anne-Mari Pylkkänen
Kuva: Anne-Mari Pylkkänen
Kuva: Sarianna Malmi

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content