10.7.2020 Perjantai

Treffattiin Hangon Salessa ja tehtiin ostokset sekä satamassa täytettiin vesipönikät. Tämän jälkeen matka kohti Gustua alkoi.

Perille päästyä saimme tavarat juuri tuotua sisälle ja hieman paikoilleen, kun ensimmäiset vierailijat saapuivat laituriin klo. 18:16.

Perhe Espoosta oli kesälomareissulla ja kyselivät voiko tänne rantautua.

Kerroimme Gustusta ja että olemme Suomen majakkaseuran talkoolaisia.  Matti kertoi heille Gustun tarinoita. Saimme kaupan pikapikaa kuntoon ja ensimmäiset asiakkaat pääsivät ostoksille.

Siirryimme pikkuhiljaa lipun nostoon. Vili sai ensikertalaisena laittaa lipun salkoon. Matti lähti saunan lämmitykseen ja me muut rupesimme suunnittelemaan illan ruokaa. Miehet hoitivat grillaus puolen ja naiset valmistivat salaatin ja lisukkeet. Saumatonta yhteistyötä!

Sää oli tänään erinomainen. Kuunari näkyi horisontissa ja ilta oli ihanan leuto.

Saimme tervetuliaisiksi nauttia auringonlaskun upeasta väriloistosta! Gustu antoi taas parastaan!

11.7.2020 Lauantai

Yöllinen sade jatkuin aamulla ja tuuli oli raikas 15 m/s, puuskissa 19 m/s.

Laitoimme nakkikeittoa

ja miehet puuhailivat pieniä askareita, kuten sadevesi käyttöhanan siirto hommia, polttopuiden pilkkomista ja tulevien töiden suunnittelua.

Ruoan jälkeen tiskaus, saunanlämmitys ja pulahdus aallokkoon. Melko virkistävää oli kun aallot sekoittivat veden! Vieraita ei tänään sään takia saapunut, vaikka Jockella oli alun perin suunnitelmissa tulla porukan kanssa. Illalla söimme uunikasviksia, uusia perunoita ja kanaa.

12.7.2020 Sunnuntai

Panda haki Vilin ja Ruutin iltapäivällä ja he lähtivät Hangon kautta lomailemaan Ahvenanmaata kohti.

Me muut Matti, Kari-Pekka ja Anne-Mari jäimme tiskiterassin rakentamista jatkamaan seuraavaksi viikoksi.

Meri Hangon edustalla oli illalla täynnä jos jonkinlaisia purje- ja moottoriveneitä. Illalla saimme ihailla vielä purjelaiva m/aux Svanhild raakapurjekuunarin risteilyä. Hangon sataman edustalla.