Talkooviikonloppu 11.-13.6.


Perjantai 11.6.


Iltapäivä on upea ja tiedossa on pilvetön ja tyyni ilta. Matka Hangon satamasta Gustavsvärniin sujuu leppoisasti jutustellen ja tutustuen. Gustavsvärnin laituriin saavuttuamme pääsemme heti hommiin, kun kaksi suursäkillistä polttopuita puretaan veneestä laiturille ja siitä kottikärry kerrallaan saunan puuvajaan. Ilta-auringon kuumuudessa ahertaessa nousee hiki hattuun ja puna poskille.

Kahvittelun jälkeen kuulemme ensimmäisten vieraiden saapuvan. Laituriin rantautuu iloinen polttariseurue joka asettuu kalliolle nauttimaan auringonlaskusta.

Illalla saunomme hyvällä fiiliksellä ja ihailemme auringonlaskua sekä tyyntä merimaisemaa.


Lauantai 12.6.


Heräämme kovin erilaiseen aamuun. Taivas on pilvien peittämä ja tuuli yltynyt. Aamu aloitetaan klapijumpalla, sillä iltapäiväksi on luvattu sadetta. Aamupäivän aikana saarelle saapuu myös ryhmä vieraita. 

Seuraamme ohi kulkevia laivoja ja käymme päiväsaunassa. Helsingistä Tallinnan kautta Hankoon saapuva Eckerö Line kiinnittää huomiomme. Tällä kertaa kukaan laivan matkustajasta ei eksy majakkasaarelle.  

Sumusireenin hoitajan talo saa uutta maalia pintaansa sateen laantuessa. Illalla seuraamme jalkapalloa, kun Huuhkajat pelaavat EM-kisojen avausottelunsa Tanskaa vastaan. Oi Suomi on!  


Sunnuntai 13.6.


Tänään on entistä tuulisempi päivä, mutta aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.  

On ilo tutkia saarta ja päästä näkemään historiaa omin silmin. Kaiverrus kalliossa 1798-vuodelta muistuttaa siitä, että saarella on tosiaan pitkä historia. Toisin kuin tälle tuntemattomalle henkilölle yli 200 vuotta sitten, meille riittää tämä päiväkirjamerkintä merkkinä vierailustamme Gustavsvärniin.   

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content