Perjantai 13.8.


Upea aurinkoinen päivä toivotti uuden talkooporukan tervetulleeksi ensin Hankoon ja sitten Gustuun. Saarelle saapuivat tällä kertaa Piia, Malla, Katja, Matti ja Jarkko; osa kokeneempia majakkakonkareita ja osa vasta ensimmäistä kertaa haistelemassa Gustun tunnelmia ja meri-ilmaa. Heti ensimmäisenä iltana pääsimme hyvin työnteon makuun, sillä mukanamme saarelle tuli kaksi suurta halkosäkkiä, joiden sisältöä purkaessa heräsi hyvä ruoka- ja saunahalu. Tällaisen tutustelun jälkeen unikin maittoi, ja pitkin yötä meri lauloi meille omaa tuutulauluaan tuulen, sateen ja ukkosenkin sävelin.

Hilpeää talkooväkeä valmiina lyhyelle venematkalle.
Lopuksi pakattiin vielä vähän ylimääräistä matkatavaraa,, ettei pääse saunassa kylmä yllättämään.Veneestä puretussa lastissa riittää kantamista vielä huomisellekin.Hyvä päivä päättyy, mutta edessä häämöttää jo hyvä huomen.

 

Lauantai 14.8.


Tuoreen talkooväen sormet syyhysivät halusta tarttua hommiin, ja pidempään torkkuneita odotti salissa jo katettu aamiainen. Siitä oli hyvä jatkaa päivän muihin töihin, kuka tiskaamaan, kuka raahaamaan eilistä halkokuormaa rinnettä ylös laiturilta saareen. Kaikkien tiedossa oli, että saisimme tänään ensimmäiset vieraamme, ja niinpä sitten Panda-vene toikin meille yhdeksän uteliasta kävijää saarta ja majakkaa ihastelemaan. Kahvi ja omenapiirakka tekivät kauppansa, eikä reissu iloisista ilmeistäkään päätellen ollut mennyt hukkaan.

Saaren tiskausmaisemissa ei ole moittimista.


 

Halkojen siirtäminen varmisti talkoolaisten täystyöllisyyden koko aamupäivälle.


Katjan käsissä syntyi omenapiirakkaa vieraiden (ja vähän talkoolaistenkin) nautittavaksi.


Oppaana toiminut Malla perehdytti kävijöitä Gustun historiaan.


Kirkkaana, tuulisena päivänä vieraiden oli hyvä tehdä tuttavuutta saareen.


 

Sunnuntai 15.8.


Viikonloppu kului hujahtaen, ja tänään oli Katjan, Mallan ja Matin jo palattava mantereelle. Sitä ennen oli kuitenkin vielä hyvin aikaa aamu-uinneille, yhteisille ruokahetkille ja iloisille juttutuokioille. Saarikaan ei mielellään olisi luopunut asukeistaan, vaan puhalsi päivällä ärhäkän kiukunpuuskan ja ripsautti vielä saattoitkut lähtijöiden sadevaatteille. Näkemiin vaan, joskus toiste jatketaan!

Tässä Piia ja Malla esittelevät loppukesän majakkamuotia...


...ja tässä Mallalla ja Katjalla on yllään säänmukainen tiskausunivormu.


Päivän mittaan sateli tämän tästä, mutta jotkut kuurot kiersivät Gustun kaukaa.


Riemua riitti koko viikonlopulle.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content