Perjantai 17.5.
Me kaksi tuoretta Majakkaseuran jäsentä Maarit ja Seppo tulimme perjantai-iltana  vanhojen majakkakonkarien Helenan ja Eskon opastamina tälle uskomattoman luonnonkauniille saarelle. Ilta meni saaren nähtävyyksiä ja maisemia ihastellessa ja saunoen. Yöllä istuimme rantakalliolla iltaruskoa ja ohi kulkevia laivoja katsellen. On tämä hieno paikka, jossa sielu lepää - kannatti tulla!

Idyllinen yökuva ohi ajavasta laivasta

Lauantai 18.5
Lauantaiaamuna Helenan tekemän maittavan aamiaisen jälkeen aloittelimme varovaisesti työntekoa kantamalla talon ympärillä olleita tiiliä varastoon. Oppaaksi "pikakouluttautuva" Maarit alkoi tutustua saaren historiaan ja Seppo kirjoittelemaan tätä päiväkirjaa. Ilemmalla ennen saunaa tehtiikin sitten jo "oikeita töitä" Helenan opastamana kun uudet tulokkaat pääsivät tyhjentämään ulkohuussia. Illalla jälleen saunottiin ja juotiin iltakavit laiturilla joutsenparven soutelua seuraten ja ihan vaan hiljaisesta luonnon rauhasta nauttien.

Seppokin pääsi oikeisiin töihin.

Linnoituksen muurit tarjoavat kiehtovia kuvakulmia

Sunnuntai 19.5.
Sunnuntaiaamupäivä menikin sitten jo paikkoja siivotessa ja kuntoon laittaessa seuraavia tulijoita varten: Maarit pesi yläkerran lattian ja Seppo Eskon kanssa kanteli vesiä saunaan ja vei tuhkia kompostiin. Ensikävijöille tämä oli mieluista kokemus ja aika meni nopeasti tai oikeastaan tuntui menettävän merkityksensä rauhallisessa luonnonympäristössä. Vasta Majakkaseuraan liittyneinä olimme vaikuttuneita siitä työstä mitä Gustullakin on tehty ja miten hienoa jälkeä on aikaan saatu - tämä on todellinen kulttuuriteko! Esimerkiksi sauna on tosi fiksusti rakennettu.ja sijoitettu meren rantaan.Ilmat olivat suosiolliset, mutta joskus olisi kiva nähdä myös myrskyävän meren voima. Kiitokset Helenalle ja Eskolle: teidän kanssa oli kiva olla ja tutustua tähän ihmeelliseen paikkaan. Ja vielä erityiskiitos Helenalle hyvistä ruuista. Gustulle tullaan kyllä vielä uudestaankin!
PS. Helena tuntui olevan iloinen kehuista...

Tämän maiseman katselemiseen ei väsy.