18.6.2020

Tällä kertaa Gustuun juhannusta tulivat viettämään Eero, Eija, Lauri ja Senja, jotka kaikki olivat ensimmäistä kertaa talkoolaisina. Ensimmäinen kerta oli selkeästi odotettu ja kädet syyhysivät jo hommiin pääsyä. Esa ja Calypso toivat tämän konkkaronkan saarelle, tavaramäärä näytti siltä, että oltaisiin tulossa ihan pysyviksi asukeiksi. Aurinko helli ensimmäistä iltaa ja iltaruoka päätettiinkin järjestää ulkona. Sauna laitettiin tulille ja Itämereenkin hypättiin pienelle uintikierrokselle - ketkä hyppäsivät ja ketkä eivät.

Sumusireenin hoitajan talo ja majakka ylväänä taustalla.

19.6.2020

Aamulla aurinko herätti meidät ja ulkona olikin heti aamusta hurjan lämmin! Ihanaa, kesä tarjoili kyllä kelillä parastaan! Tänään vuorossa oli rannasta kävelyreitin siistimistä viikatteella, jottei ne "pelottavat" punkit kutittelisi jalkoja. Senja pesi likaisia mattoja ja Eija piti huolta, että paikat tulivat siistiksi. Lisäksi päivä toi tullessaan useita turisteja joille esittelimme saarta ja sen historiaa. Olipa kiva kuulla hankolaisiltakin, että saivat aivan uutta tietoa paikasta ja eivätpä olleet ikinä sumusireenin hoitajan talossakaan käyneet! Saimme paljon hymyjä ja mukavia tarinoita päivän aikana. Saatiinpa myös lipputanko pystyyn ja illalla kuuden aikaan laitettiin juhlallisin menoin Suomen lippu liehumaan salkoon. Juhannussauna tietenkin lämmitettiin ja saunavihdatkin oli tuotu mukana! Kyllä uni maistui.

Suomenlippu nostettiin liehumaan juhannuksena.

Juhannussauna tulilla.

20.6.2020

Mikäs se aamulla paremmin herättääkään kuin rantakäärme jaloissa! Kyllä Laurin kiljaisut meitä nauratti ja oppipa hän nyt mitä eroa on kyyllä ja rantakäärmeellä. Päivällä tutkittiin saaren sopukoita ja tuuli sai aikaan upeita tyrskyjä saaren reunamilla! Senja kuvaili näitä silmät kiiluen. Aarni kävi talkoolaisia viihdyttämässä tarinoillaan ja siitäpä hyvästä hänelle maittava ateriakin tarjottiin. Rantakäärme ristittiin Keijoksi, leppoisaksi herraksi, jonka pahin vihollinen, Kyösti kyy löytyi myös iloisella rantaretkellä, mutta onneksi Lauri oli toisella puolella saarta ja tärykalvot säästyivät tällä kohtaamisella. Eero maalasi uuden varoituskyltin ja kun turistit olivat tuulen takia loitolla ehdimme ottaa kirjat esiin ja syventää aiempien päivien upeaa punaa. Tänään Lauri loihti mielettömän maittavaa pitsaa meille ja mahat pullollaan emme enää saunaa jaksaneet lämmittää, vaan kömmimme sänkyyn hyvissä ajoin. Kyllä tämä paikka on vaan upea!

Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet! - Muumipappa

21.6.2020

Aamulla herättiin taas tuulen puhinaan ja Keijo käärme olikin heti aamutuimaan iloisesti tervehtimässä. Tänään oli rauhallinen päivä ja päätimme heti aamusta lähteä tutkimaan saarta ja löytää mahdollisimman monta kalliokirjoitusta. Olo oli kuin aarteen etsinnässä ja yli kymmenen kirjoitusta bongattiinkin! Löysimmepä myös wc:n alta 12 linnunmunaa ja eipä unohdeta, että Tampereen poika Laurille löydettin myös ihmeteltävää, nimittäin käärmennahka - liekö siitä uudet bootsit tekee.

Viimeisen illan kunniaksi laitettiin sauna päälle ja pulahdettiin vielä mereen - kylläpä se piristi! Meren tuomalla energialla Senja chef pyöräytti vielä iltaan hernekeiton kylkeen pannarit ja nyt sitten odotetaan, että mahat alkavat toimimaan. Yhdessä pöydän ääressä vielä iltaa istuessa todettiin, että tämä porukka tuli kyllä keskenään toimeen todella hyvin. Nyt sitten unille ja kohti viimeistä päivää saarella.

22.6.2020

Viimeistä päivää saarella viedään. Tänään Anne tuli sähkömiehen kanssa ja samalla saarelle rantautui upouusi Moccamaster kahvinkeitin, sehän piti tietysti heti laittaa tulille ja Annen mukana tuomat pullat maistuivat kahvin kanssa. Kyllä nyt talkoolaisia hemmoteltiin! Saatiin myös mukavia vieraita ja heidän kanssaan ihmeteltiin sisätiloja, joissa eivät ennen olleet käyneet ja käytiinpä haahkan muniakin vilkaisemassa! Paikat laitettiin kuntoon ja Jokkea odotellessa täytynee vielä kerran Moccamasteria testailla. Kaiken kaikkiaan mahtava reissu takana ja kyllä meistä jatkossakin talkooapua saadaan!Anne ja sähkömies.

Vieraat.Senja, Eija, Eero ja Lauri.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content