18.9.-20.9. Syysaurinkoa ja Linnunradan ihailua


Aila-myrskyn jälkipuhureissa neljän hengen seurueemme saapui viettämään alkusyksyistä viikonloppua Gustulle. Hangon puolityhjä satama vihjasi jo veneilykauden vetelevän viimeisiään.

Kesän talkoolaiset ovat pitäneet Gustusta niin hyvää huolta, että suurempia kunnostushommia viikonlopullemme ei ollut jäljellä. Harvalukuiset veneilijät kiersivät Gustun kaukaa, joten emme saaneet tällä kertaa vierailijoitakaan. Onneksi tekemistä kuitenkin löytyi nopeasti: huussin ja kompostin sisällöt hipoivat jo kansiaan, joten pääsimme lapiohommiin. Kompostikehikko sai elintasokorotuksen, kun Christoph ja Riikka nikkaroivat siihen taidokkaasti uuden kerroksen. Puunasimme myös keittiötä ja järjestelimme kaappeja.

Meillä oli siis aikaa nauttia aurinkoisesta kelistä, kimmeltävästä merestä, lintubongauksesta (valtava merikotka ihan liiteli muurin yllä!), lauantain rahtilaivaliikenteen päivystämisestä, kynttiläillallisista (kouluaikojen klassikko seitikeitto yllätti positiivisesti), upeista punaisista auringonlaskuista ja tietysti saunan lempeistä löylyistä.

Christoph ja Riikka nikkaroivat
Christoph ja Riikka neuvottelevat uuden kompostin mitoista.


Gustun kompostit
Tadaa! Kompostin elintasokorotus.


Syyskuun illat pimenevät nopeasti ja sisälläkin alkaa olla jo hieman viluisaa, joten syksyn kävijöiden ei kannata unohtaa otsalamppuja ja villapaitoja. Toisaalta nyt täällä saa ihailla mieletöntä tähtitaivasta. Näimme ensimmäistä kertaa Linnunradan selvästi Suomen leveyksillä!

Illallisella sumusireenin hoitajan talossa
Tunnelmallisella kynttiläillallisella oli lauantaina tarjolla kanapataa.Christoph, Hanna ja Riikka.


Auringonlaskun katselua Gustulla
Auringonlaskun eleganssia: Annu, Christoph ja Riikka. "Sieltä vaelsi hänen merensä aalto aallolta ohitse sähisevänä ja ylimielisenä, rauhallisena ja rajuna. Isä pyyhkäisi pois kaikki mietteensä, hän vain eli täydesti, hännänhuipusta korviin saakka." -- Muumipappa ja meri


 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content