Perjantai 19.7

Tänä viikonloppuna iloiseen talkooporukkaamme kuului Alexandra ja Jukka Padasjoelta, Marianne Helsingistä sekä Reija Lahdesta. Reija oli ainoa, joka oli jo kerran ollut Gustulla talkoissa, muut olivat ensikertalaisia.

Upea auringonpaiste ja leppoisa kesätuuli siivittivät meidät matkaan Hangosta. Ensin odottelimme Hangon itäsatamassa Pandan lähtöä, mutta pääsimmekin Gustulle erilaisella paatilla. Kiva oli istuskella takakannella ja katsella aaltojen leikkiä.

Gustulle tultuamme katselimme ensiin ympärillemme lumoavan kauniissa ympäristössä sekä valitsimme nukkumapaikkamme. Lippu nostettiin salkoon ja komeastihan se liehui tuulessa.

Jukka sai tehtäväksi selvittää mitä keittiön lattialankkujen alta löytyy.

Valittujen palojen lintukirja etukannen pöllöineen toi nostalgiset fiilikset.

Pohdiskelimme, että taisi kesän helleputki iskeä juuri tähän viikonloppuun, eikä kenelläkään kyllä ollut valittamista asiasta. Lämmittelimme saunaa ja nautimme tunnelmasta.

Illalla ihastelimme mahtavaa auringonlaskua ja ohimeneviä rahtilaivoja.

Gustu on ihana!

Lauantai 20.7

Hyvin nukutun yön jälkeen meitä tervehti aivan mahtava auringonpaiste heti aamusta !

Reija leipoi omenapiirakkaa vierailijoita varten, ihan tuli vesi kielelle kun tuore omenapiirakka tuli uunista ja huumaava omenan ja kanelin tuoksu valtasi sumusireenin hoitajan talon. Saapumassa olisi täysi laivallinen, eli 20 vierasta.

Ensin vieraaksemme saapuivat kanootilla reissussa olleet matkailijat.

Kolmen aikoihin Panda kaarteli laiturille 20 ihmisen kera.

Heti Pandan lähdettyä jatkamaan matkaa, saimme seuraksemme vielä viiden hengen seurueen ja heitä seurasi lisää vieraita. Vielä illalla saimme pariskunnan Espoosta vieraaksi, jotka olivat tänään sukeltaneet 30 metrin syvyydessä.

Kaiken kaikkiaan laskimme että, helle houkutteli Gustuun 33 vierasta, että kyllä kohtuullisen haipakkaa piteli.

Käveleskelin pitkin saarta ja katselin kaikkia pieniä, ihania yksityiskohtia. Kirjoitukset kalliossa ovat upeita.

Sunnuntai 21.7

Nytkö se lähtö jo on ? Viikonloppu meni yhdessä hujauksessa.

Aamuaurinko helli jälleen, joten oli aika aamu-uinnille.

Siivoillaan ja laitetaan paikkoja kuntoon seuraavia tulijoita varten. Panda onkin tulossa meitä hakemaan jo klo 13:00, joten meillä oli aikainen lähtö.

Seuraavaan kertaan, Gustu!