Aurinkoa ja arkipäivää

Pe 2.8 Saavuimme helteiseen Hankoon perjantaina iltapäivästä. Salea emme onnistuneet löytämään, mutta vene ilman kuljettajaa löytyi kyllä. Hikihän siinä tuli, kun puutavara ja villat kyytiin lastattiin.
Ilta oli mitä mainioin meidän asettuessa taloksi. Aurinko laski kauniisti värittäen taivasta ja lipunkin saimme juuri parahin nostettua salkoon ennen pimeän tuloa. Riikka ja Raisa ensikertalaisina olivat aivan haltioissaan paikasta ja saaren tarinoista. Mari vanhana konkari totesi vain ’hellanlettas ku on ihana paikka’.

La 3.8 Lauantaina aamu alkoi pullan paistamisella, sillä odotettavissa oli kaunis päivä ja tiesimme vartoa ainakin pari ennakkoon tilattua venekyytiä.
Päivän talkoolaisten askareisiin pullan paistamisen lisäksi kuului opastukset ja saaren historian kertominen sekä kaupan pito.

Raisa konehuoneessa, jossa toimii nykyään puoti


Koiratkin pääsivät perheen mukana saarelle vierailemaan kytkettyinä


Kaiken tämän ohella ehdimme inventoimaan keittiön kaapit ja tarvikkeet, puhdistamaan talon ulkoseinät kertyneistä hämähäkin seiteistä, valmistamaan ruoan, tiskaamaan tiskit ja tietenkin lämmittämään saunan. Uimaankin uskaltauduimme, vaikka laiturin ja uimatikkaiden puuttuminen toi pieniä lisähaasteita.

Mari saunan lämmityksessä


Su 4.8 Sunnuntaina tuuli oli tyyntynyt ja meri näytti niin houkuttelevalta. Työt kuitenkin kutsuivat ja oli  tyhjennettävä vessa ja kompostorit ennen seuraavan talkooporukan saapumista.
Mieli puuhaa näin pyhänä, jolloin tulisi levätä ja nauttia olosta! Kolmen naisin voimin saimme paskan ladottua ja kompostorit käännettyä. Hyvä me!

Riikka kompostorin kimpussa


Vessan tyhjennys


Sitten vain paikat siisteiksi! Mari ja Raisa suuntaavat takaisin mantereelle ja Riikka jää vielä remppahommiin.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content