Kansainvälinen majakkapäivä peruuntui koronarajoitusten vuoksi Gustavsvärnin osalta. Osa tähän viikonloppuun ilmoittautuneista meni tosi toimiin Yttergrundin ensimmäiseen kansainväliseen majakkapäivään ja me neljä tulimme nostamaan lipun salkoon Gustulle KV-päivän kunniaksi. Kipparimme Jocke laittoi satamaan K-P:n tekemät ilmoitukset KV-päivän peruuntumisesta.

(Kuva Ansku)
Panda toi meidät perjantai-iltana saarelle ja edelliset talkoolaiset olivat jo odottamassa kotiin paluuta. Tavarat siirtyivät vauhdilla laiturille ja lähtijöiden tavarat Pandaan. Lajittelimme tavaramme paikoilleen sumusireenin soittajan taloon jonka jälkeen nautimme kahvia ja herkullista piirakkaa, jonka edelliset talkoolaiset olivat meille jättäneet. Kiitos!

(Kuva Fredi)
Ilta oli kaunis, mutta tuulinen. Tunsimme ihanan meren tuoksun ja tuulen hiuksissamme.

(Kuva K-P)

Ilta meni nopeasti grillauksessa ja seuraavan päivän suunnittelussa.  Saimme ihailla syksyisen kuulasta ilmaa ja kirkasta Russarön suunnasta mereen heijastuvaa kuunsiltaa.

Lauantai 21.8.2021

Lauantaina jatkoimme kesän talkoohommien edistymisen kartoituksella ja jaoimme päivän tehtäviä. Hommia riitti jokaiselle.

(Kuva Ansku)
Ulappa oli niin kaunis! Taas kerran maisemat olivat upeat ja merellinen Gustavsvärn toi rauhaisan tunnelman talkoolaisten puuhasteluille.

(Kuva Ansku)
Fredi maalasi uuden tiskitason pellavaöljymaalilla.

(Kuva Ansku)
Ansku teki piirakkaa vierailijoita varten.

(Kuva Ansku)
K-P jatkoi talon maalausta ruuan laiton ohessa ja siirteli telineitä eteenpäin seuraaville maalareille. Pekka ilmoittautui halukkaaksi hoitamaan tiskihuollon.
K-P ja Pekka hoitivat keittiöhommat mallikkaasti ja Ansku pääsi touhuamaan saunan lämmityksen ja korjaushommeleiden parissa. Mukavaa vaihtelua!

(Kuva K-P)
Ansku veisteli uuden kahvan rikkoutuneen tilalle merivesisäiliön kanteen.

(Kuva Ansku)
Puukko pysyi kädessä ja uniikki kahva oli valmis!

Vierailijoita emme saaneet koko päivänä. Johtuikohan kovasta tuulesta ja Gustun Kansainvälisen majakkapäivän peruuntumisesta.

(Kuva Ansku)
Heinät muurilla tuulen tuiverruksessa

(Kuva Ansku)
Aallot löivät rantakallioille lännestä, laiturin suunnasta.

(Kuva Ansku)
Syksyiset sienet ilahduttivat saarikierroksella.

Sunnuntai 22.8.2021 KANSAINVÄLINEN MAJAKKAPÄIVÄ

Yleisötapahtuma peruuntui koronarajoitusten vuoksi. Saimme kuitenkin ennakkoon sovittuja vieraita päivällä.

(Kuva Ansku)

Majakkaseuran jäsen Sanna teki Opaspalveluiden ammattitutkinnon näyttökokeen Gustulla, opastaen -mukanaan tuomaansa pienempää ryhmää ja opettajiaan. Gustavsvärnin historian tapahtumia tuli hienosti kerrottua ja saimme majakkakauppaankin asiakkaita. Omenapiirakka ja kahvi menivät kaupaksi.

(Kuva Ansku)
Hankoon paluuta kurkisteltiin varovaisesti muurin takaa.

(Kuva K-P)
Ansku ja Pekka laskivat lipun pienessä sateessa ennen lähtöä.

Lähdimme yhteiskuljetuksella Pandalla vierailijoiden kanssa. Siivosimme ja suljimme paikat ja suuntasimme kohti Hankoa suunnitellen jo seuraavaa Gustun talkooajankohtaa.

(Kuva Ansku)
Pala sydäntä jää aina Gustuun <3 .

 

 

 

 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content