20.-24.6.2021 Niina, Kirsi, Markku ja Päivi


Tiedätkö mitä on kalastus harppuunalla vapaassa sukelluksessa? Emme mekään tienneet ennen tätä päivää Gustulla! Hangon edustalla kilpailtiin sunnuntaina 20.6. harppuunakalastuksessa. Hurrauksista päätellen saaliit olivat runsaita. Kuvassa on Hanko Cupin tuomarit Stig ja Minna Custafsson perheineen. Elisa-koira olisi tietysti tahtonut jäädä Gustulle. Lue lisää spearfishingistä.

Seinät ja kyltit ympäri saaren ovat saaneet uuden kesän maalauksen jatkuttua. Muurille kiipeily ja rotkoon meno ovat kiellettyjä, mutta luonnon ihastelua ei voi Gustulla välttää.Talkootyö vie kuumana päivänä energiaa ja proteiinipitoiseksi luvattu lounas oman meren antimista jäi neljälle jaettuna melko vähäiseksi...Onneksi Kirsi korjasi tilanteen rapeilla täytetyillä letuilla. Mikään ei olisi voinut maistua paremmalta tämän päivän päätteeksi!Ilta-aurinko valaisi Gustua ja saatteli talkoolaiset helteiseen kesäyöhön.

Saamme asiantuntijalta, Kirsiltä, lintuopastusta. Kivitasku vartioi poikastansa polun varrella ja lennähtää säksähtäen kulkijan mukana. Haarapääskyllä on pesäpoikasaika räystään alla, sitä varomme seinää maalatessa. Haahkarouvat vartioivat yhtä tämän kesän poikasta, eivätkä päästä sitä silmistään. Isokoskelot tarkkailevat Gustun menoa muurilla. Naurulokki nappaa take away -lounaan ja jatkaa matkaansa. Lämmin etelätuuli on tuonut saarelle amiraaliperhosia. Pienen saaren luonto hämmästyttää rikkkaudellaan!

Keskiviikkona helle purkautui ukkosmyrskyyn ja virkistävään sateeseen. Tätä odotettiin! Veden lämpö on +19. Niina ehti saada pohjoispäädyn maalattua ennen sadetta. Viikon aikana saimme historiaan, luontoon ja huolenpitoon syvällisen perehdytyksen upeilta kokeneilta Gustulaisilta, Markulta ja Kirsiltä.

Maalaamisen lisäksi viikon aikana on uusittu kylttejä, korjailtu repsahtaneita paikkoja, etsitty kurtturuusua huonolla menestyksellä, päivitty kompostitilannettta, opiskeltu saaren kiinnostavaa historiaa ja vastaanotettu joitakin vieraita. Korjaushommat ovat sujuneet siihen malliin, että on myös ehditty jutella ja nauttia kesästä. Kirsi on ylläpitänyt talkoohenkeä uskomattoman hyvällä ruoalla aamusta iltaan.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content