Perjantaina 21.8. iloinen talkooryhmä saapui kostean ilman saattelemana Gustuun. Laiturissa odotti purjevene, jonka miehistö oli lounastauolla. Samaan aikaan Tullinportilta ajoi kovaa vauhtia merivartioston vene; olivatko he tulossa tarkistamaan keitä saareen saapui?

Tarkastuskäynti ei kuitenkaan ollut kyseessä, vaan vierailukäynti suloiselle saarellemme. Hetken miehistö jaksoi ihmetellä Gustun maisemia Veeran kertoillessa heille myös historiaa ja sitten oli taas aika siirtyä eteenpäin. Myös talkoojoukkomme asettui taloksi ja aloitti illallisen valmistelun grillillä. Lauantai olisikin ihan muuta kuin grillaussää.
Lauantaiaamu valkeni harmaassa ja tuulisessa säässä tuulen noustessa iltapäivää kohti. Askareisiin kuului puuston poistamista strategisista kohdista saarta sekä kauppatavaroiden inventaariota. Majakkakiertueelle pitää pakata mukaan myös Märket-kirjoja.

Alkuillasta tuuli ylsi jo myrskyisiin lukemiin ja saunan lämmitysaikaan vettäkin satoi kaatamalla. Ainakaan kuivia vaatteita ei saunalla sen jälkeen ollut päälle laittaa.


Huussissa asioidessa huomasimme, että ilmeisimmin haahka oli yrittänyt pesimistä huussin alla. 14 munaa oli jäänyt untuvilla vuorattuun pesään. Myös västäräkit olivat liikkeellä; niitä bongasimme lähes kymmenkunta. Hyvin onnistunut pesintä siis.
Loppuilta vietettiinkin sadetta pidellen sisällä. Ainakaan sadevedestä ei olisi pulaa.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content