21.07.2019 Sunnuntai

Saavuttiin Gustulle Pandan kyydissä Hangon satamasta puolenpäivän jälkeen, molemmat ensikertalaisina. Viikonlopun talkoolaiset toimittivat reippaan vuoronvaihdon yhteydessä pikaisen perehdytyksen, esittelivät sumusireenin hoitajan talon sekä saaren. Päivän aikana kävi aamupäivällä kuulemma kolme seuruetta vieraita ja vuoronvaihdon jälkeen iltapäivällä vielä toiset kolme. Kaunis kesäpäivä, Gustulla ihana valo.

22.07.2019 Maanantai

Saatin eilenillalla vielä auringonlaskun aikaan pariskunta purjeveneellä vieraaksi. Jäivät laituriin yöksi. Aamulla he tutkivat saarta ja pistäytyivät puodissa ostoksilla. Päivä alkoi harmaana ja tuulisena mutta kirkastui iltaa kohti. Suht hiljainen päivä. Yövieraiden lisäksi rajavartiosto piipahti iltapäivällä tervehtimässä ja kaksi uimaria ui illansuussa märkäpuvuissaan saaren ympäri.

23.07.2019 Tiistai

Aurinkoinen ja vieraiden täyttämä päivä Gustulla. Panda toi täyden lastin retkeilijöitä iltapäillä, 23 henkeä sekä kaksi miehistön jäsentä. Omilla veneillä kävi kylässä sen lisäksi vielä kolme seuruetta. Yhteensä vastaanotimme tänään 37 ihmistä. Onneksi aamulla leivoimme ison omenapiirakan :)

24.07.2019 Keskiviikko

Iltayhdeksältä eilen saapui vielä kaksi vierasta kanootilla, nostaen eilisen vierailijamäärän 39 henkeen. Tänään oli tuulinen hellepäivä ja hiljaista. Hyvä matonpesupäivä. Alkuillasta saunaa lämmittäessä saapui kahdella moottoriveneellä 5 vierasta. He olivet kuulemma lähialueella majakkakierroksella. Illalla saimme vielä yllätysvieraina kaksi Majakkaseuralaista saarelle yöksi.

25.07.2019 Torstai

Hellepäivä Gustulla. Emme päässeet uimaan, tuuli toi mereltä mukanaan sinilevää :(  Tutkimme saaren rantoja ja etsimme kalliokirjoituksia. Vieraita piipahti kaksi seuruetta päivän aikana, yhteensä 8 henkeä.

26.07.2019 Perjantai

Tämän viikon toistaiseksi tuulisin päivä Gustulla. Emmä päässeet uimaan mutta ihailimme pärskeitä. Iltapäivällä saimme yllättäen 38 turistin pikavisiitin. Onneksi kapteeni soitti etukäteen niin ehdimme laittaa kahvin tulemaan ja laiturille vastaan. Alkuillasta viikonlopun talkoolaisvahvistukseksi saapuivat Pandan kyydissä Sanna ja Tuomas. Yöllä onnistuimme kaikki ihailemaan auringon nousua.

27.07.2019 Lauantai

Tänään oli Gustulla helteinen hulina: saimme 9 veneellistä vierailijoita Pandan lauantairyhmän lisäksi, yhteensä 62 henkeä! Puodissa meillä oli tuoreen pullan lisäksi myynnissä ensimmäistä päivää myös tuore 2020 Majakkakalenteri :) Molemmat tekivät kauppansa.

28.07.2019 Sunnuntai

Kiitos Gustu! Tulee ikävä. Selvittiin viikon ja viikonlopun aikana sekä käärmeistä, paarmoista että hämähäkeistä. Tämän viikon/viikonlopun talkoiolaistiimin palaute: tulisimme ehdottomasti uudestaan, hyvällä porukalla hommat hoituu sutjakkaasti. Puitteet ovat ihanat! Tunsimme olomme onnekkaiksi että saimme olla täällä.