22.6. 2020

Edellinen porukka lähti ja Lauri jäi vielä saarelle ja Hannu tuli hänen kaverikseen. Haikeiden jäähyväisten jälkeen hiat käärittiin ja alettiin kartoittamaan viikon työtehtäviä.Hannu sai perehdytyksen saarella olemisen perusteisiin ja tehtäviin, sekä Keijon päivärytmiin. Hannu kuitenkin osoittautui varsin ketteräksi käärmetutkaksi, eikä hän edes sähkähtänyt Kyösti kyykäärmettä kävellessään rantakallioilla, vaikka hänet näkikin. Illalla saimme kolme melojaa vieraaksemme, jotka olivat suorittamassa saaristonauhareittiä, missä Gustu on yksi vapaaehtoinen rastipaikka. Aina on mukavaa saada vieraaksi erilaisia matkaajia ja muutkin melojat ja matkaajat ovat tervetulleita aina kun majakkaseuran lippu salossa liehuu!

23.6. 2020

Uusi päivä ja uudet tuulet Gustulla. Jos tarkkoja ollaan, niin Gustulla ei kyllä puhaltanut mikään tuuli tänä aamuna vaan ilma oli täysin tyyni ja merellä oli vain pientä lainetta.

Päivä oli sangen puuhakas. Aamupalan ja tiskauksien jälkeen saimme kääriä hihat turvallisen ylös ja pääsimme tyhjentämään ulkohuussia. Siivous innoissamme lakaisimme ylimääräisiä hämähäkinseittejä pois talon seinistä ja katon lappeista. Hannu innostui vielä korjaamaan entiset itikat ikkunan pokista ja pyyhkimään sumusireeninhoitajantalon ikkunat ulkoa. Lauri aloitti innolla naputella Gustun pelastussuunnitelmaa uuteen uskoon.

Alkuillasta saimme vielä vieraitakin,pienen perheen joka oli kesäisellä huviretkellä. Myöhemmin illalla pidimme taktiikkapalaverin Gustun saunassa. Liekkö koko päivän ulkona puuhailu vai meri-ilma joka tekee olon näin raukeaksi.

24.6. 2020

Aamu valkenee Gustussa ja Hannu on ottanut tavaksi käydä aamulenkeillä tai pikemminkin tutkimusmatkoilla ympäri saarta. Myöhemmin päivällä tehtiin lenkki ympäri saarta kynän ja paperin kanssa kirjoitellen muistiin kaikki turvallisuusasiat saareen liittyen. Melkoiset keskustelut turvallisuudesta syntyikin ja useita kehittämisehdotuksia.

Iltapäivällä lounaan ja tiskien jälkeen meille saapui kesämökkivieras Hangosta ja tulipa meille vierailijoita oikein Pandan tuomana. Kahvit keiteltiin ja kierrettiin saari ympäri porukalla. Ehkä eristäytyneisyys jo hieman vaikuttaa sillä on niin mukava saada vieraita.

Tänä kyseisenä iltana päätimme kokeilla Hannun johdolla (hän on mindfulness ohjaaja) laituri mindfulness harjoitusta ja pysähtyä hetkeksi viilenevään alkuiltaan. Kokemus oli melkoinen meille kummallekkin ja ajattelimme kokeilla huomenna kävelymindfulnessia. Pimeys ei ole laskeutunut Gustellu mutta raukeus on!

25.6. 2020

Viimeinen kokonainen päivä alkoi Gustulla. Aamupalan jälkeen menimme pitkällä ja hartaalle kävelylle saaren itäosaan. Katselimme lähietäisyydeltä suuren rahtilaivan lähtöä Hangon satamasta ja mietimme elämämme tulevia seikkailuja. Paluu arkeen tapahtui kuitenkin pian laivan peräaallon hävitessä. Täyttelimme saunan makeavesiastiaa letkusysteemillä, mikä ainakin meille tuotti hieman haasteita. Lounaan jälkeen Hannu palasi ikkunanpesuoperaatioonsa ja Lauri pelastussuunnitelman hiomiseen.

Illan ohjelmassa oli mindfulness kävely laiturilta mökille ja viimeinen sauna Gustussa. Iltatiskit venyi hieman jäätyämme katselemaan pientä jursiää joka söi kasvien kukkasia. Näin reissumme on edennyt viimeiseen iltaan tietoinen askel kerrallaan.

26.6. 2020

Aamu herätys ja viimeinen puuro Gustulla. Viimeiset tiskit, viimeinen seikkailuretki rantakallioilla, viimeinen mindfulness kävely. Tämä oli kaikkien viimeisten asioiden päivä. Onneksemme ja iloksemme yllätimme saarella asuvan hanhipariskunnan poikueensa kanssa,joiden puuhia meillä oli kunnia seurata lähietäisyydeltä.

Saarella kävi viimeiset vieraat, joiden kanssa vaihdettiin tarinoita hurjista meriseikkailuista, uitiin ja kahviteltiin.

Nyt kaiken nähneenä sielu täynnä alati kasvavaa kiinnostusta katkarapuihin ja muihinkin luonnon ilmiöihin Hannu ja Lauri poistuu saarelta rentoutuneina ja tietoisina kurssistaan kohti parempaa huomista!