24.6 Maanantai

Talkoolaiset vaihtuivat poikkeuksellisesti vasta tänään Juhannuksesta johtuen. Uusista talkoolaisista käyntiGustavsvärnillä oli monille ensimmäinen joten suuri osa päivästä kului saarta tutkien ja tutustuen sekä perehtyen saaren tapoihin.

25.6 Tiistai

Tänään herättiin tyyneen päivään.

Polkuja on siistitty ja levennetty sirpillä sekä haravoimalla. Nyt käynti laiturista näyttää houkuttelevammalta.Hanhiparit ovat edelleen täällä joten jokainen aamu aloitetaan haravoimalla polut. Helena on aloittanut uuden kenkätelineen suunnittelun mikä on tarkoitus valmistua tämän viikon aikana.Päivällä ehdimme jo ilota meidän ensimmäistä vierasta. Juuri ennen laituria vene teki täyskäännöksen ja kaasutti pois. Iltapäivällä saimme kuitenkin ensimmäiset vieraat, sukututkijoita Ruotsista.

26.6 Keskiviikko

Yön aikana satoi vettä joten pääsimme näkemään kuinka edellisten talkoolaisten tekemä veden talteenottojärjestelmä toimii. Työ tehtävälistalla olevan kenkätelineen kanssa edistyy ja on nyt maalia vaille valmis.

Helena rakentaa kenkätelinettä.

Huussin huoltoluukun pidennys on myös aloitettu Denniksen ja Aarnon toimesta.

Aarno ja Dennis rakennushommissa.

Kuten edellisinä päivinä Mari on hoitanut kestittämisen minkä lisäksi hän on myös piristänyt eteisen ulkonäköä. Tämän päivän vieraat olivat kaksi lisää hanhea kahden parin ja yhden poikasen lisäksi. Saa nähdä kuinka pitkäksi aikaa ne jää meidän seuraksi.

27.6 Torstai

Yöllä herättiin hanhien kaakatukseen. Aamulla jouduimme toteamaan että valkoposkihanhen poikasta ei näkynyt missään. Päivän aikana saareen kuitenkin ilmaantui uusi hanhiperhe joilla on neljä pientä poikasta.

Tänään on ollut tuulinen päivä jolloin huomattiin että laiturissa oleva pelastusrengas ei pysynyt paikallaan. Tämän korjaamiseksi Dennis ja Aarno ryhtyi tekemään uutta telinettä pelastusrenkaalle.

Helenan aloittama kenkäteline on tänään valmistunut ja viimeisenä silauksena se maalattiin Marin toimesta.

Päivän aamupuurosta jäi enemmän jäljellä kuin aikasempina päivinä joten Mari leipoi meille uunituoreita sämpylöitä lounaaksi.

Jo aikaisemmin aloitettua kurtturuusun tuhoamista on jatkettu kun tänään löysimme yhden pensaan. Kukat otettiin sisään ja laitettiin maljakkoon ruokapöydälle.

Eilen aloitettu huussin huoltoluukun pidennys valmistui tänään kun se ruuvattiin paikolleen minkä jälkeen huussi vielä tyhjennettiin.

28.6 Perjantai

Meille oli kerrottu että linnuilla on tapana kävellä katolla. Tänä aamuna saimme todeta sen pitävän paikkansa. Aamuyöllä kuului taas kaakatusta pihalta. Tässä vaiheessa olemme jo oppineet mitä se todennäköisesti tarkoittaa ja niin oli aamulla todettava että valkoposkihanhen poikasia on enää kolme jäljellä.

Oltiin varauduttu viikon tuulisimpaan päivään, toisin kuitenkin kävi. Tuulensuunnan ansiosta tänään on jopa ollut mahdollista ottaa aurinkoa kallioilla, mitä osa meistä on tehnyt.

Päivän yllätys tuli kun Aarno näki hylkeen sukeltavan Gustavsvärnin kaakkoispuolella. Se tuli pintaan useaan kertaan joten talkoolaisista useampi ehti nähdä hylkeen.

Perjantaisin tapana on että viikolopuksi tulee uusia talkoolaisia joten tänään Panda toi Eevakaisan ja Päivin Gustuun kun taas Mari lähti kotiinpäin.

29.6 Lauantai

Iloiksemme heräsimme todeten että kaikki kolme hanhenpoikasta on selvinnyt yöstä. Dennis on koko viikon aikana haravoinut polkuja aamulla hanhien jäljiltä. Alkuviikosta meillä oli neljä hanhea saaressa, nyt meillä on niitä kahdeksan joten töitä riittää.

Rakennustarvikkeitten puuttuessa olemme alkaneet keksiä omia tehtäviä. Aarno on tänään rakentanut puunkantotelineen, Denniksen avustaessa kasauksessa. Helena on rakentanut toisen kenkätelineen joka tulee sisäeteiseen.

Eevakaisa ja Päivi tultuaan eilen saarelle ovat ottaneet keittiön haltuunsa ja valmistivat tänään meille todella maukkaan kookos-kana keiton sekä päivälliseksi grillivartaita ja uusia perunoita.

30.6 Sunnuntai

Viimeinen päivä Gustussa alkoi tänään. Heti aamusta aloitimme pakkaamisen ja siivoamisen.

Aamupäivällä huomasimme että Gustun pohjoispuolella sukeltajat olivat heittäneet ankkurinsa. Saimme tietää, että he etsivät tykkilavetteja kallioiden vierestä, missä on heti kahdeksan metriä syvää.

Viikon aikana olemme hoitaneet saaren juoksevat tehtävät, ottaneet vastaan yhdet vierailijat, seuranneet valkoposkihanhien elämää, suorittaneet meille annetut tehtävät sekä keksineet omia parannuksia kuten laiturilla olevan pelastusrenkaan telineen parantamisen, rakentaneet puukantokorin saunaan sekä toisen kenkätelineen. Perjantaina hyvästelimme Marin ja otimme vastaan Päivin ja Eevakaisan, jotka tulivat Gustuun viikonlopuksi.

Majakkaviikon kokemukset on taltioitu visusti mielensopukoihin. Saaren kauneus, rouheus ja kivat ihmiset pysyvät mielessä pitkään.