Saavuimme Gustuun pilvisen sään aikana. Odotettavissa on vaihtelevaa säätä, joten saa nähdä paljonko turisteja saapuu saareen. Sunnuntaina asetuimme aloillemme, teimme ruokaa ja valmistelimme kaupan turisteja varten. Illalla tuli vielä oikein kaunis auringon paiste.

Ilta-auringon paiste

Maanantaina leivoimme omenapiirakan heti aamupalan jälkeen. Sillä oli oikein hyvä sää ja arvelimme, että kävijöitä voi tulla päivän aikana.

Aamupäivän vierailijoita. Kuva Tiina T.
Vierailijoita rajavartiolaitokselta. Kuva Tiina T.
Uusi kyltti laiturilla. Kuva Tiina T.
Majakka ja sumusireeninhoitajan talo. Kuva Kaisa P.

Tiistaina odottelimme SunFunin tuomia turisteja ja varauduimme omenapiirakalla. Sää tosin oli sateinen ja tuulinen. Ilmeisesti säästä johtuen paikalle ei saapunut yhtään turistia.

Majakkaseuran lippu liehuu tuulessa. Kuva Kaisa P.

Keskiviikkona aloimme kurtturuusujen hävitysurakkaan. Niitä on laiturilta tullessa aikamoinen määrä, vaikka niiden kimpussa on ilmeisesti olleet jo useat talkoolaiset.

Tiina hävittämässä kurtturuusuja. Kuva Kaisa P.
Kaisa kokkaamassa piirakkaa nälkäiselle talkooväelle. Kuva Tiina T.

Muutama vierailija kävi keskiviikkona. Yksi heistä oli myös majakkaseuralainen, joten oli hauskaa tavata omaa väkeä vierailijoiden joukossa. Kuvaa emme muistaneet heistä kuitenkaan napata.

Kaunis auringonlasku. Kuva Kaisa P.

Torstaina siivosimme ja järjestelimme keittiön yläkaappeja sekä pesimme toisen sadevesisaavin. Aikaa jäi myös kallioilla kävelyyn ja auringonpaisteesta nauttimiseen. Hyvästä säästä huolimatta vierailijoita ei saapunut.

Tunnelmakuva iltavalossa. Kuva Kaisa P.
Majakka iltavalaistuksessa. Kuva Kaisa P.