3.5.2019 perjantai

Talkookauden avausviikonloppua alkoi varsin hyisessä kelissä. Lunta ei Gustussa sentään satanut, toisin kuin jossakin päin Suomea.

Jake ja Veera olivat onnistuneesti täyttäneet ostoskärryt Gustun viikonloppua varten


Majakkasaari teki heti vaikutuksen; iso osa porukasta olikin käynyt täällä jo aiemmin, mutta ensikertalaiseen vaikutuksen tekivät erityisesti majakkaa ympäröivät rappeutuneet muurit sekä sumisireeninhoitajan talon tyylillä entisöidyt sisätilat.

Varaston siivoaminen alkoi alta aika yksikön


Laura päivitti kauppakansion ja tutustui opasteteksteihin


Ensi töikseen osa porukasta aloitti varaston siivoamisen. Samalla pihalla ollut tiilimurske siivottiin varaston alle. K-P korjasi myös tuossa tuokiossa vessan rikkoutuneen oven.

Paulan kokkailut ovat kyllä maistuneet!


Juhani grillimestarina


Ruokavastaava Paulan johdolla loihdittiin illaksi grilli-illallinen. Myös sauna päästiin testaamaan ja olihan sieltä upeat näkymät! Auringonlasku oli niin ikään ikuistamisen arvoinen.

Auringonlasku ja rauniot, aina hyvä yhdistelmä


Majakka tönötti komeana


Hyvää yötä Gustusta!


4.5.2019 lauantai

Launtaina joukkoihin liittyi myös Petri, jonka kanssa K-P korjasi hieman vuotanutta kattoa. Varaston siivous saatiin päätökseen ja omalla veneellään paikalle huristellut Petri sai viedä lähtiessään arviolta kaksi kuutiota varastosta löytynyttä roskaa.

Juhani ahkeroi, mutta mitä tekeekään Sari?


Varasto kätki sisälleen muun muassa maalausjätettä ja kaikennäköistä polttopuuksi mennyttä puutavaraa. Toivottavasti ne eivät lisäänny jatkossa samalla tavalla!

Varasto ennen ja jälkeen - ero on huomattava!


Veera ja Laura keskittivät voimansa kaupan järjestämiseen ja sisustamiseen. Konehuoneen ilme piristyi ja mm. vanha rusehtava hiukka homeinen kaappi sai lähtöpassit.

5.5.2019 sunnuntai

Tänään tapahtui saarella miehityksen vaihto. Jake, Veera, K-P, Juhani, Paula ja Sari lähtivät Pandalla kohti Hankoa, kun taas Jenni liittyi Lauran kaveriksi.

Talkoolaiset lähtömuodostelmassa


Tätä ennen oli toki nautittu Paulan tekemää herkullista lohipastaa. Voi olla, että Paulan kokkailuja tulee vielä tulevan viikon aikana ikävä, mutta emmeköhän Jennin kanssa saa jotakin ihan kunnollisia keitoksia myös aikaiseksi. Ainakin Jennin tuomat suklaalevyt saivat hymyn huulille ja söimmekin heti Hangon keksi -nimistä suklaata, joka ei siis nimestä huolimatta pitänyt sisällään keksiä.

Tarkkakatseinen voi nähdä kuvan keskellä valtavan kyyn. Emme menneet lähemmäs katsomaan.


Teimme pieniä tehtävälistaamme kirjoitettuja askareita ja siivoilimme sekä suoritimme lyhyen saarikierroksen, jonka aikana näimme kaksi käärmettä (ainakin toinen aika todella iso kyy!) ja yhden hautovan haahkan. Emme siis olekaan saarella kahdestaan!

Saaren uusi asukas Jenni tutustumassa Gustun historiaan.


6.5.2019 maanantai

Omistimme maanantain ikkunanpesulle. Sisäpuoleltahan se onnistui ilman suurempia haasteita, mutta ulkopuolelta ikkunat olivat paikoin ulottumattomissa. Ovelina naisina kehitimme tähän ongelmaan kuitenkin ratkaisun yhdistelemällä erinäisiä siivousvälineitä sekä tietysti käyttämällä tikapuita. Molemmat selvisimme operaatiosta vammoitta ja ikkunat ovat nyt häikäisivän puhtaat. Kyllä kelpaa katsella maisemia.Aurinko lämmitti ulkona jo hieman ja ihastelimme keliä. Kunnes sisääntultua huomasimme lähetyvän sadepilven ja hienon tupla-sateenkaareen. Kovasti toivoimme, että sade olisi tullut tännekin täyttämään sadevesitynnyreitä, mutta niin vain se vaihtoikin suuntaansa ja jatkoi kohti Hankoa. Pari pisaraa osui yhteen ikkunaan ja olimme heti huolissamme sotkeeko sade pesuoperaatiomme hienon tuloksen!?

Tietysti heti kuvaamaan päästyämme, sateenkaaret alkoivat jo himmetä horisonttiin.


Tiistai 7.5.2019

Tiistai oli inventaariopäivä, jona laskimme sekä kaupan että keittiön tarpeiston määriä. Kaikille tulevile gustulaisille voin kertoa, että hammastikkuja on täällä ihan mukavasti, noin 1500 kappaletta! Toki emme ihan jokaista niitä laskeneet, joten tämä on arvio.

Omalta osaltani päivä alkoi jo aamuneljältä, kun heräsin pissalle. Ei harmittanut yhtään tämän maiseman nähtyäni.


Inventaarion lisäksi saatoimme päätökseen vessan korjatun oven maalausoperaation ja repäisimme ja tyhjensimme huussin, molemmat ensimmäisen kerran elämässämme. Olimme oikein kiitollisia, ettei päivä ollut helteinen, pienessä viimassa huussin tyhjennys oli ihan siedettävä homma.

Kesken askareiden saimme myös viikon ensimmäisen yllätysvieraan. Hän ei ollutkaan kuka tahansa vieras, vaan Gustavsvärn-kirjan kannenkin kuvannut Aarni Nummila, joka piipahti saaressa. Oli hauska kuulla Aarnin juttuja talkookokemuksista ja lähisaariston elämästä.

Jenni ulkoiluttamassa työasua.


Tänään meillä oli muuten töitä tehdessä hienot talosta löytyneet työasut. Ne päällä teimme myös pienen kierroksen saaren eteläkärkeen. Äsken kuuntelimme merisään ja nyt uunissa valmistuu lämpimiä voileipiä. Elämä on mallillaan.

8.5.2019 keskiviikko

Tässä teille pieni kuva-arvoitus tältä päivältä. Etsikää kuvasta saunan merivesijohto! Ettekö löydä? No ei ole tarkoituskaan, sillä tämän päivän tehtävälistan ykkösjuttu oli johdon naamiointi. Sellaista emme olleetkaan koskaan tehneet, mutta onnistuimme omasta mielestämme aika mukavasti. Naamiointiprojektin lisäksi huolsimme hieman saaren kylttejä. Kohta käymme makaroonilaatikon kimppuun.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content