Perjantai 3.9.

Saavuimme Gustulle tuulen saattelemana, mutta aurinkoisessa syyssäässä. Saarikierroksen jälkeen nostimme majakkaseuran lipun salkoon, ja sitten olikin jo aika laittaa grilli kuumaksi. Ruokaillessamme lämpeni sauna.

Kohta pääsee saunaan!

Lämpöisten löylyjen lomassa saimme ihastella kaunista auringonlaskua. 12-asteinen merivesi viilensi uimarit mukavasti.

Auringonlasku värjäsi taivaanrannan kauniisti.

Tuulen huminaan ja syksyiseen pimeyteen onkin hyvä nukahtaa.

Lauantai 4.9.

Aamu valkeni upean aurinkoisena, taivas oli lähes pilvetön eikä tuulikaan ollut yhtä voimakas kuin edellisenä päivänä. Lämpötilaksi säätiedotus lupaili noin 13 astetta. Täydellinen talkoosää siis!

Aamiainen majakkanäköalalla.

Tiskit puhtaaksi ulkoilmassa.

Aamiaisen jälkeen päästiin tositoimiin, Ensimmäisenä projektina oli keskeneräisen ulkoseinän maalaamisen jatkaminen. Mikäpäs siinä oli maalaillessa hienossa syyssäässä, välillä telineeltä avautuvia maisemia ihastellen. Meri oli kovin hiljainen kesään verrattuna, ohi puksutti vain muutamia veneitä silloin tällöin sekä Bengtskärin lautta, matkalla kuitenkin ilmeisesti Russaröhön kannellaan syyspäivästä nauttivia majakkamatkalaisia. Outin ja Eskon maalatessa keittiövastaava Piia pyöräytti omenapiirakan mahdollisten vierailijoiden varalle sekä lounaaksi linssikeittoa ja teeleipiä. Lounas maistuikin ulkona vietetyn aamupäivän jälkeen.

Esko ja Outi maalauspuuhissa.

Gustusta rahtilaivat näkee lähietäisyydeltä.

Iltapäivällä talkootyöt jatkuivat. Sumusireeninhoitajan talon länsiseinän maalaus valmistui muutamista haastavista kohdista huolimatta. Nyt on siistiä pintaa! Kun kerran maalit olivat esillä, samalla sai tiskipöytäkin toisen maalikerroksen. Myös uimatikkaat ja saunalla olevat vesisaavit ovat nyt puhtaat ja levättömät. Yhtään vierailijaa emme saaneet seuraksemme kauniista säästä huolimatta. Harmi, sillä tarjolla olisi ollut erinomaista omenapiirakkaa.

Kahvitauko.

Eteläseinustalla oli jopa kesäisen lämmin nautiskella kahvista, omenapiirakasta ja maisemista.

Suunnitellut talkootyöt valmistuivat mukavasti, ja sitten olikin taas aika ryhtyä ruoanlaittopuuhiin ja lämmittämään saunaa.

Illallinen valmistuu.

Vaikka vieraita ei tänään saapunutkaan, jotkut olivat kuitenkin löytäneet tiensä saarelle: etelärannalla uiskenteli muutama korvameduusa ilta-auringossa.

Korvameduusa etelärannalla.

Sunnuntai 5.9.

Viimeinen talkoopäivä. Klo 7.30 sää oli varsin kirpsakan raikas, mutta aurinkoinen ja tähän mennessä vähätuulisin. Kaunis päivä siis luvassa jällleen. Idän puolella meri oli lähes tyyni.

Rauhallinen aamuhetki.

Aamupalan jälkeen ryhdyimme valmistelemaan paikkoja lähtökuntoon. Kun siivoilut ja järjestelyt oli tehty, oli vielä hetki aikaa ihastella saarta. Tänään sää olikin siihen mitä parhain. Etelärannalla edelleen uiskentelevien korvameduusojen lisäksi löysimme saarelta meille entuudestaan tuntemattoman kasvilajin, punakoison.

Pian on aika suunnata katseet mantereelle.

Vielä lounas ja jäliruoaksi omenapiirakkaa ja kahvit. Sen jälkeen onkin pian aika suunnata takaisin mantereelle. Saarielämässä on omanlaistansa taikaa ja rauhaa, ja jätämme Gustun täydelliset merimaisemat taaksemme hieman haikein mielin. Ehkä kuitenkin saamme vietyä palasen saaren taiasta mukanamme arkeen.

Hei hei Gustu, näemme varmasti vielä!