Perjantai

Saavuttiin perjantai-iltana kauniissa aurinkoisessa säässä ensimmäistä kertaa talkooviikolle Gustuun! Ensimmäinen ilta meni tavaroita roudatessa laiturilta talolle ja sitten paikoilleen asettuen. Kierrettiin ihastelemassa saarta ja valokuvattiin. Kello oli yli puolen yön kun käytiin nukkumaan vintille nukkumaan.

Lippukin tuli vedettyä salkoon!

Lauantai

Lauantaina aamukahvilla mietittiin viikon hommia ja päätettiin lähteä tutustumaan paikkoihin paremmin paikan historiaan verraten. Sitten saapuikin iloinen polttariporukka veneellä vieraaksemme Gustuun tutustumaan. Pienen esittelykierroksen jälkeen he lähtivät tyytyväisinä jatkamaan matkaa.

Sunnuntai

Sunnuntaina aamukahvilla seurattiin kivitaskun? touhuja ikkunasta… kauppa ja koko talo oli siistissä kunnossa ja mietittiin mitä tehtäis ja päätettiin alkukesän kunniaksi tuulettaa + piiskata kaikki patjat, peitot ja tyynyt sekä imuroida vintti ja pyyhkiä lattia. Ilmakin on siihen hommaan sopiva. Illalla lämmitettiin sauna.

Maanantai

Maanantaina nautittiin saaren rauhasta ja seurattiin veneiden liikkeitä merellä sekä lintujen elämää, mikä olikin mielenkiintoista. Illalla muurilla istui isokoskelo, tulkintojemme mukaan valkoposkihanhipariskunta hätyytteli toista paria saarelta. Iltapäivällä paistettiin lettuja kahvin kera nautittavaksi ja samalla löytyi vahaliina keittiön kaapilla, lattiaa somistamaan löytyi väreihin sopiva matto! Illalla kierrettiin taas saarta ja nähtiin upea auringonlasku.

Tiistai

Tiistaina aamuyöllä saari oli sankan sumun ympyröimä, aamukahvin aikaan valkoposkihanhipariskunta tutustutti neljää poikastaan ympäristöön, nähtiin ensimmäistä kertaa koko perhe ü. Iltapäivällä alkoi tulla vieraita juuri kun oltiin saatu ikkunanpesuprojekti loppusuoralle. Pestin kaikki muut ikkunat paitsi ulkolasit yläikkunoista. Vieraita: pariskunta moottoriveneellä, Bengtskär-laivan kyydissä tuli Lempäälän eläkkeensaajat (27) sekä myöhään iltapäivällä tuttu melojatar rantautui hetkeksi seuraksemme! Viimeiseksi illalla vaihdettiin pissakanisteri.

Keskiviikko

Keskiviikko aloitettiin aamukahveilla eteläseinustalla ja heti kohta näimme rantakäärmeen… sitten seurasimme sukeltajien puuhia merellä … merikotka liiteli yli pikkulinnut hätistelivät sitä pois kimpassa… kohta kuultiin ääntä talon rappusten suunnasta ja luultiin veneen lähestyvän,mutta talon alta ilmestyikin isokoskelon poikue perässään (16) ja lähti viemään taaperoisia palleroisia kohti puuceetä ja siitä kallioita pitkin veteen… Kiikarilla kuinka emo määrätietoisesti johdatti porukan lähiluodolle. Olipa hienoa! .. Ja taas tuli valkoposkihankiperhe polkua pitkin… poikasia mukana kolme…Iltapäivällä ohiajava vene jätti laiturille keltaisen työpääkypärän…? Lasinsirujen keräilyä.

Torstai

Torstaina aamuneljältä herättiin mekastukseen ulkona. Muurilla istui valkoposkihanhia (4) ja jotain eripuraa heillä oli siinä auringon noustessa… tunti meni kierrellen ja kuvaten saarella. Sen jälkeen jatkettiin unia. Aamupäivällä merikotkia kiikaroidessa rantaan tuli vene ja sieltä hyppäsi laiturille majakkaseuralainen ja hankolainen Petri vieraaksemme.

Perjantai

Perjantaiaamuna oli kova tuuli. Vähän haikein mielin siivottiin keittiö ja kammari sekä pakattiin tavarat kotia kohti. Viikko on mennyt etsien, pohtien ja oppien… ja löytäen! Upea viikko!!

Niina & Sini