Anneli Öhman palasi lapsuutensa maisemiin Gustavsvärniin viettämään läheistensä kanssa 75-vuotispäiviään 19.7.2020

Maisemia ja Gustavsvärnin tunnelmaa ihasteltiin ja vanhoja muistoja muisteltiin. Anneli oli asunut pienenä Russarön saarella ja hän oli usein isänsä mukana työpaikalla Gustavsvärnillä leikkimässä sisarustensa kanssa.

Gustavsvärnin rakennusvastaavamme K-P esitteli majakkaseuran tiloja, mm. saunaa Annelille. Sumusireeninsoittajan talo oli majakkaseuran kunnostuksen jälkeen Annelin mielestä ”kuin mansikka” verrattuna entiseen.

Anne-Mari toivotti syntymäpäiväsankarille onnea Majakkaseuran puolesta ja antoi lahjaksi Gustavsvärn -kirjan. Kirjan sivuilta löytyy kuvia Anneli Öhmanin kotialbumista sekä tarinoita 1950-luvulta lähtien ajasta jolloin hänen isänsä toimi Gustavsvärnin radiomajakkamestarina.

Anneli kirjoitti Gustun vieraskirjaan syntymäpäiväjuhlistaan lapsuutensa maisemissa.

Paikkoihin tutustumisen jälkeen syntymäpäiväsankari seurueineen lähti Gustavsvärnin majakkasaarelta Turkua kohti pojan veneellä.