Eero Hämäläinen in Memoriam

Majakkaseuran pitkäaikainen jäsen ja aktiivi Eero Hämäläinen kuoli maaliskuun lopussa Vantaalla. Eeron poismeno oli suuri menetys paitsi hänen omaisilleen ja ystävilleen myös Majakkaseuralle. Eero oli vaatimaton, aina avulias ja ystävällinen hahmo joukossamme.

Eero oli laaja-alainen persoona, joka harrasti monia erilaisia asioita. Häntä kiinnostivat myös ulkomaat. Tuota kiinnostusta hän pystyi ruokkimaan osallistumalla Majakkaseuran matkoille. Jo seuran ensimmäisellä Islannin matkalla 2007 Eero toi esiin omia ehdotuksiaan käyntikohteista. Matkanjohtajana pyysin häntä mukaan suunnittelemaan seuravia matkoja, mitä Eero tekikin kanssani tähän kevääseen saakka. Varsinkin jäätyään eläkkeelle muutama vuosi sitten hän perehtyi kohteisiin ja reitteihin suurella tarkkuudella ja tarjosi nettisivuillaan täydellisen esittelyn matkoista kohteineen ja päiväohjelmineen. Eeron arvokkaat reittiselostukset ovat yhä netissä nähtävissä osoitteessa: http://www.kolumbus.fi/hamaeero/majakkamatka2019.htm (sis. linkit myös vanhempiin matkoihin).

Työnjakomme oli se, että allekirjoittanut visioi yleisen suunnan, Eero suunnitteli kohteet ja usein minuuttitarkat aikataulut. Yhteistyömme toimi erinomaisesti. Eero nosti joka vuosi esiin mahdollisuuden käydä vielä kerran Islannissa. Toinen matka ei ehtinyt toteutua, mutta hän näki mm. Skotlannin, Irlannin ja Etelä-Englannin rannikot, samoin Tanskan, Norjan, Saksan, Puolan ja Ranskan majakat.

Eero tuki Majakkaseuraa mm. lainaamalla kalustoaan myyjäiskiertueelle. Viime töinään hän päivitti Märketin tietokoneen uuteen terään. Itse sain häneltä aina apua (varsin IT-tukea) kun tarvitsin sitä Majakkaseuran asioissa.

Eeron suku jatkaa hänen pyyteetöntä tukea Majakkaseuralle. Suku lahjoittaa Eeron majakkakirjakokoelman seuralle. Todennäköisesti tämä lahjoitus muodostaa perustan seuran kirjastolle.

Pekka Väisänen