Gustavsvärnin talkooperehdytys pääsiäisenä 16.-17.4.2022

Hanko otti innokkaan talkooporukan vastaan lauantaina 16.4 aurinkoisena ja kirkkaana. Jocke & Sun Funin gastit luotsasivat meidät turvallisesti Gustuun, missä Mirka ja Maria toivottivat meidät lämpimästi tervetulleeksi. Viikonloppu avattiin juhlallisesti lipun nostolla. Se on merkkinä, että saarella ollaan paikalla, vähän samaan tapaan kuin isännän lippu mantereella ja saarelle voi siten tulla piipahtamaan (toki pääsääntöisesti kesäaikana).

Lipun noston jälkeen nautimme erittäin maittavan ja herkullisen lounaan ja kahvittelun lomassa Anne-Mari kävi lävitse viikonlopun ohjelmaa, ryhmittäytymistä, Gustun värikästä historiaa ja Majakkaseuran toimintaa ylipäätänsä. Porukassamme oli paljon vasta seuraan liittyneitä, mutta myös jo jonkin aikaa mukana olleita, joten tämä oli oikein hyvä ja kattava tietopaketti aivan meille kaikille.

Jokaiselle kolmelle ryhmälle oli varattu tehtäviä viikonlopuksi niin, että kaikki saaren keskeiset toiminnot ja talkootöiden peruskuvio tuli läpikäytyä Marian, Mirkan ja Anne-Marin johdolla. Ennen iltapäivän tehtäviä lähdimme kuitenkin ensin kiertämään saarta, siltä osin kuin se oli mahdollista ja sallittua. Kaikki me ihastelimme yhteen ääneen sädehtivää merta, upeita kallioita ja muutamilla meistä oli myös matkassa kiikarit, joten jokunen tirppakin tuli bongattua.  Että tämäkö porukka ei rakastaisi merta yli kaiken – ei enää pienintä epäilystäkään.

Ilokseni pääsin ensiksi oman ryhmäni kanssa saunaa lämmittämään. Vesijaottelu suolaiseen- ja makeaan veteen on tärkeää, sillä kiukaallehan ei voi heittää kuin makeaa vettä tai taivaalta saaviin satanutta, mistä se sitten johdetaan letkua pitkin alas saunalla olevaan toiseen saaviin. Saimme nauttia mahtavista löylyistä vähän myöhemmin ja muutama rohkea uskaltautui jopa kastautumaan mereen.

Ryhmä 2 aloitti illallisen teon ja ryhmä 3 perehtyi kaupan suuriin saloihin.

Aivan ihastuttuvia Majakkaseuran tuotteita on myynnissä paljon ja eihän uutena jäsenenä voinut välttyä omilta ostoksiltakaan. Mukaan tarttui T-paitaa, Gustu kirjaa ja Majakka- julistetta. Saaren kaupassa käy myös Mobile Pay, mikä on hyvä vinkki kesää silmällä pitäen.

Ilta alkoi jo hämärtyä, kun pääsimme nauttimaan yhden ryhmämme valmistamaa loistavaa illallista.

Ja mikä kuunsilta kruunasikaan päivämme. Oi meitä onnekkaita pääsiäisen viettäjiä.

Sunnuntai aamuna 17.4 pirteimmät meistä nousivat ihastelemaan auringonnousua heti kuuden jälkeen. Lokit kirkuivat, joutsenet pörhistelivät ja jälleen lintuvastaavat olivat etunenässä ottamassa  selvää muistakin lajeista. Aikaa ei ollut kahvin jälkeen kovin paljon hukattavaksi, sillä meitä odottivat jo seuraavat askareet; keittiön – ja kaupan inventaaria ja perusvarastolistan päivittämistä, huussin hoitoa ja vielä lounaankin valmistelua ja tokihan meidän piti siivota omat jälkemme viikonlopun jäljiltä.

Aamupäivä kului jälleen siivillä ja lopuksi tuli jälleen aika kokoontua lipputangon ympärille nyt vuorostaan lipun laskuun. Kaikki meistä olivat yhtä mieltä siitä, että viikonloppu oli ollut mitä mainioin & antoisin ja kuinka hyvin porukkamme istuikaan yhteen. Tästä on kiva jatkaa kohti kesää ja varsinaisia talkoo- aikoja. Niitä jäämme kaikki odottamaan jo innolla.