Hangon kaupungintalon juhlasalissa (Vuorikatu 1, Hanko) 10. marraskuuta kello 12:30 alkavassa tapahtumassa on monta syytä juhlaan. Tasan 150 vuotta aiemmin sytytettiin ensi kertaa Gustavsvärnin majakan valo. Samana päivänä 17 vuotta myöhemmin sytytettiin ensi kertaa Märketin majakan valo.

Gustavsvärnin valo 150 vuotta -juhlan jälkeen nähdään ensi kertaa SMS:n tuorein elokuva Tulitornit. Se kertoo matkasta Suomenlahden majakkasaarille Suomessa ja Virossa. Päivä jatkuu klo 15:15 syyskokouksella, jonka jälkeen klo 17.30 aloitetaan Majakkaseuran pikkujoulujuhla.

Hangon juhlassa julkistetaan myös Gustavsvärn – Hangon linnoitus- ja majakkasaari -kirja, joka sisältää paljon uutta tietoa Gustusta sekä upeaa kuvitusta.

Hankoon pääsee helposti ja edullisesti junalla ja bussilla pitkin päivää. Majakkaseura järjestää bussikuljetuksen molempiin suuntiin Helsingistä Hankoon. Alustavasti vaihtoyhteys julkiseen liikenteeseen Turun suuntaan Lohjan kohdalla. Jäsenten edestakaisen yhteiskuljetuksen hinta on Helsingistä (lähtö Kiasman edestä) n. 10€ ja Lohjan liittymästä eteenpäin n. 5€. Hangosta pyritään myös varaamaan omakustanteisia majoitusmahdollisuuksia seuran jäsenille.

Juhlan aikataulu ja ohjelma on vielä alustava, joten pieniä muutoksia voi vielä tulla. Seuraa tiedotusta mm. Majakkaseuran sivuilla. Ilmoittaudu 1.11. mennessä tästä linkistä!

11.30 Kutsuvierasvastaanotto
12.30 Gustavsvärnin valo 150 vuotta -juhla (2-3 lyhyttä puhetta, kuvakavalkadi kirjasta, kirjan tekijöiden kukitus)
13.15 Tulitornit-elokuvan ensi-ilta (Uusin Majakkaseuran tuottama elokuva Suomen ja Viron majakkasaarilta)
14.15 Kahvit ja myyjäiset
15.15 Majakkaseuran syyskokous
17.30 Majakkaseuran jäsenten pikkujouluillallinen (hinta 25€)
23.00 Bussi Helsinkiin ja Lohjalle (vaihto Lohjan liittymässä n. klo 00.30 Turkuun)

Huom! Syyskokouksesta lähetetään oma kutsu lokakuun aikana.

Kartta (Hangon kaupungintalon juhlasalissa: Vuorikatu 1)