Gustun tämän vuoden ensimmäisen talkooporukan tulopäivän sää oli vaihteleva. Helsingin synkät pilvet ja sade vaihtuivat Hangon aurinkoon Lohjan kohdalla. Illan grillaukset  syötiin muurin kupeessa kuunpimennystä odotellen.

Lauantaina satoi ja tuuli voimistui iltaa kohti.Luotettavan sääpalvelun yr.no mukaan tuulenvoimakkuus oli 18 m/s.

Aamupäivän sateessa pystytimme kirjakaupan ja järjestelimme keittiön kaapit ja lukuisat laatikot käyttövalmiiksi kesän sesonkiin. Juuri avatun kaupan tulivat testaamaan Hangon  kaupungin opaskurssilaiset ja ensimmäiset kaupatkin syntyivät.Toimme saareen myös uuden lipputagon ja Christoph pääsi hyvään vauhtiin jalustan hiomisessa. Illansuussa tuuli voimistui niin, että työt piti keskeyttää työsuojelusyistä.

Saaren luonto on kauneimmillaan, mm. kevätesikot, orvokit, ruohosipuli ja rantaväinönputki kukkivat hienosti. Lintujen pesintä on käynnissä. Löysimme rannasta myös koirashaahkan, joka muutti pihaan pesimään.Myrskyuinnin ja saunan jälkeen maistuivat letut.Sunnuntai 7.6.

Kova tuuli jatkui koko yön, ja yläkerrassa majoittuneet Ulla ja Kirsi pelkäsivät jo katon lähtevän lentoon.

Christoph jatkoi lipputankoprojektia: ruosteet pois ja pohjamaalaus. Bodaamaan päästiin, kun tanko kannettiin laiturilta paikalleen neljän hengen voimin. Monta taukoa tarvittiin, mutta saimme kuin saimmekin tangon jalustan viereen. On vähän eri painoinen, kuin kuivan maan lasikuitulipputanko!

Kun kaikessa rauhassa söimme ja joimme iltapäiväkahveja, Panda tuli määrätietoisesti kohti laituria etuajassa - Kirsi ja Ulla lähtivät ja Anna tuli talkoilemaan. Saunan pesua ja saunomista jo tyyntyvässä illassa.

Note to self: ole tarkkana puuceen hakasen kanssa. Jos se kuitenkin menee sisäpuolelta kiinni itsekseen, grillihaarukka auttaa. 

Maanantai 8.6

Aamu alkoi kauniilla säällä vaikka ennusteet olitvatkin luvanneet koko päiväksi epävakaata.

Päivän ensimmäisiksi projekteiksi otettiin keittiön siivousta joka koostui mm. hyllyjen pesusta ja järjestelystä sekä  ikkunanpesusta. Christoph asensi saarelle radioaseman ja totesi, että saarella saa hyvän yhteyden maailmalle.  Projektit keskeytyivät sateen alkamiseen ja lounastaukoon.

Pitäesämme sadesäätä sisällä kahvin äärellä huomasimme, että saarella on vieraita. Vieraille esiteltiin saari ja kerrottiin saaren historiasta ja tämän jälkeen he tekivät ostoksia kaupassa.

Toisiakin vieraita kävi, iso-koskelon poikaset uskaltautuivat muurien toiselta puolelta lähemmäs saunalle saakka.

Päivän isoin projekti oli hämähäkin seittien tuhoaminen, niitä poisteltiin koko talosta, vessalta ja talon ulkopuolelta. 

 

9.6

Päivä alkoi jatkaen samoja hommia kuin aiempina päivinä oli aloitettu, keittiötä järjesteltiin,siivottiin ja inventoitiin, ikkunoita pestiin ja lipputangon jalusta sai uuden maalikerroksen.

Lounaan jälkeen keskityttiin kuuntelemaan taistelua jota käytiin Russarössä, pauke koveni iltapäivää kohden ja välkettäkin näkyi armeijan harjoitellessa. Ilma kaunistui ja oli mukavaa tähystellä merelle lintuja ja aluksia upeassa säässä. Taistelu hämähäkkejä vastaan Gustussa on vaikea ja hämähäkit tekevät paluun asemiin nopeasti.

Illalla päätettiin kokeilla muurikkaa wokin tekoon. Se toimi loistavasti ja söimme herkullista kana-wokkia. Illalla vielä saunottiin hyvin ja pulahdettiin.

 

 

 

10.6

Ilouutisia! Gustussa on tapahtunut perheenlisäystä! Gustun valkoposkihanhipariskunta kierteli koko päivän saarta kahden poikasen kanssa, myös uimista harjoiteltiin.

Ilma oli tänään taas mitä upein! Nautimme auringosta lähes pilvettömältä taivaalta koko päivän! Saaressa on kesä kauneimmillaan ja upea kukkaloisto!

Saarella harjoitettiin miinantorjuntaa heti aamusta, hanhet olivat miinoittaneet yön aikana rutkasti saaren polkuja. Onneksi miinat ennätettiin siivoamaan ennen kuin saimme saareen vieraita.

3 retkeläistä saapui saareen, heille tarjottiin opastus ja he nauttivat kahvit ihaillen sumusireeninhoitajan taloa.

Päivän isoimpia operaatioita oli yläkerran tuuletus, kansimme patjoja ulos ja imuroimme sekä pesimme lattiat patjojen säilytystilan alta. Patjojen alta piilosta löytyi mm. kuvan mukainen 1958 opastustaulu jota hämmästelimme. Päivän aikana myös inventoitiin kauppaa.

Myöhemmin illalla ollessamme ihaillessamme auringonlaskua saimme vielä ison seurueen vieraaksemme jolle esittelimme saaren.

  

11.6

Saimme taas nauttia erittäin kauniista päivästä, tosin päivän aikana tuuli alkoi yltyä kovaksi.

Talkooporukka viimeisteli tänään viikon aloitettuja tehtäviä. Lipputanko saatiin valmiiksi ja on nyt pystyynnostoa vaille valmis! Valitettavasti kolmen hengen seurueemme koki tappion yrittäessään saada tangon pystyyn ja tankojää nyt odottamaan isomman seurueen saapumista saarelle. Lisäksi jatkettiin yläkerran tuuletusta ja siivousta.

Yläkerasta kuului pamaus ja selvisi, että seinästä oli tippunut useampi lauta. Seinä korjattiin samantien ja on nyt entistä kestävämpi.

Viimeisin illan kunniaksi illan menu oli kassleria.
Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content