KIITOS YTTERGRUNDIN TALKOISTA KESÄLLÄ 2021!

Majakkaseura kiittää lämpimästi kaikkia tämän kesän talkoolaisia Yttergrundissa! Talkookausi on ollut menestyksekäs ja hyvin aurinkoinen.

Kesän aikana Yttergrundissa ehti ahkeroida monta eri talkooryhmää, ja paljon on saatu kahdessa kuukaudessa aikaan. Yttergrundin pihapiiriä on raivattu ja siistitty sekä pilkottu puita. Paikalle on asennettu komposti sekä myös kompostoiva vessa. Kasarmirakennuksen huoneet saatiin myös siivottua ja keittiö laitettiin kuntoon, joten Ytteri on nyt viihtyisä paikka tulla talkoisiin.

Kaunis majakkakohde kiinnosti myös vierailijoita, joita saapuikin kesän aikana paikalle runsain mitoin. Erityisesti elokuussa järjestetty kansainvälinen majakkapäivä veti paikalle vieraita veneineen. Majakkaseuran talkoolaiset ovatkin ylläpitäneet Solruttenin kesäkahvilaa paikan päällä saaressa. Lukuisat vieraat ovat kertoneet talkoolaisille myös majakkamestareista, majakanvartijoista sekä majakan historiasta, joka on tietysti arvokasta tietoa Majakkaseuralle.

Olemme saaneet tukea talkoisiin myös eri yhteityötahoilta, joiden kanssa toimintaa tullaan kehittämään ensi talkookaudella. Yhteistyössä kanssamme toimivat Solrutten, Siipyyn kyläkauppa ja Rosenbacks butik sekä Kristiinankaupungin purjehdusseura.

Ensi vuonna talkoot jatkuvat muun muassa keittämällä punamultamaalia paikan päällä ja maalaamalla tarvittavilta osin seinäpintoja. Luvassa on myös lisää pihatöitä.

Kiitos kuluneesta kaudesta ja tervetuloa talkoisiin myös kesällä 2022!

Talkoovastaavat Johan ja Anne sekä Majakkaseuran hallitus