Upeat pohjoisen majakat, loistot ja pookit odottavat!

Majakkaseura koordinoi useita matkoja Perämeren majakoille 7.-13. elokuuta. Alla hyviä vaihtoehtoja, kokoa oma ohjelmasi seuraavista. Koronaturvallisuus huomioitu (vähintään yksi rokotus vaaditaan, sisätiloissa maskisuositus).

Maakallan risteily + käynti Ulkokallan majakkasaaren edustalla la 7.8. klo 11-15. Hinta 40 € (ms Kiira). Poikkeuksellisesti purjehditaan hienon Maakallan lisäksi Ulkokallan edustalle, saarelle ei enää kaupallista liikennettä.

Kahden päivän risteily Oulusta pohjoiseen legendarisella Oulu-laivalla 10.-11.8.. Unelmaristeily, sisältää kaikein (ateriat, hyttipaikan, saunan, käynnit kohteissa. Hinta 300-320 euroa. Huippuna käynti Ulkokrunnin suojelusaarella. Matkalla vieraillaan sään salliessa useilla merimerkeillä (Laitakarin pooki, Keski-Hiuetin loisto, Kriisin pooki, Kraasukan särkkä ym.). Lähtö 10.8.klo 8 Oulusta, paluu Ouluun 11.8. klo 20.

Oulu-laiva

Keski-Hiuet

Oulun saariston hienoimmat merimerkit Oulu-laivalla, lähtö 10.8. klo 8 Oulun Toppilasta, matka päättyy Hailuodon Huikkuun,  noin kello 13, josta kuljetus Ouluun. Käynti Laitakarin pookilla ja Keski-Hiuetin loistolla. Hinta 70 € sis. laiva-aamiaisen, lisäksi maakuljetus.

Perinnepurjealus Jähdin risteily 12.8. Kemin saaristoon Ykskiven pookille, Keminkraaselin majakalle ja muinaiselle merimerkille, Piispankivelle (maihinnousu hyvällä säällä, omalla vastuulla). To 12.8. klo 10-19. Hinta 50 euroa sis. keiton. Muutamalla SMS:n jäsenellä mahdollisuus yöpyä Jähdillä ennen/jälkeen risteilyn. Kysy lisää.

Lisäksi ohjelmaa Hailuodossa:
Jähdin risteily (2 tuntia) Marjaniemestä su 8.8. klo 10-12. Risteilyn jälkeen kaikille avoin opastettu käynti Keskiniemen pookille* (Lähdöt Marjaniemestä omilla autoilla ja kimppakyydeillä klo 9.30, 12.30 ja 15, ennakkovaraus tarvitaan. HUOM! Patikointia yhteensä 1-3 km auton tyypistä riippuen).

*Retkeläisten toivotaan hankkimaan retkellä uusi Keskiniemi-tukipaita tai Majakkasaaret 2022 –kalenteri.

Risteily Raahen pookeille, optiona yhden yön yöpyminen Isokraaselin vanhalla luotsiasemalla (6.8.-9.8. ja 10.-13.8.). Lähdöt klo 16.30. Kysy lisää. Järjestäjä MeriRaahe.

Bonus: Opastettu kierros Oulunsalon Varjakan saarella ma 9.8. klo 15-17. Kokoontuminen Varjakan venesatamassa, kapulalossilla yli. Kierros on ilmainen.

Voit ilmoittautua SMS:n kautta, tarpeen mukaan ohjaamme sinut eteenpäin. Tiedustelut ja varaukset majakkaseuran jäsenille: pekka.vaisanen@majakkaseura.fi. Puhelintiedustelut arkisin klo 17-23 ja viikonloppuna jatkuvasti (ei su klo 13-20).

HUOM! Näiltä matkoilta voit hankkia uuden Keskiniemi-paidan (24 €) ja Majakkasaaret 2022 –kalenterin (16 €).