Jos aika käy pitkäksi, muistathan, että majakoille pääsee vierailemaan myös monien ilmaisten elokuvien ja ohjelmien avulla. Majakka-aiheisia elokuvia löytyy esimerkiksi Yle Areenasta ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI:n) verkkopalvelussa Elonetissä.

KAVI avasi syksyllä 2019 suuren määrän suomalaisia elokuvia vapaasti katsottavaksi. Mukana on esimerkiksi elokuva Nuori luotsi (Ohj: Erkki Karu, Suomi Filmi Oy, 1928), joka sijoittuu Porkkalan Rönnskärille juuri ennen kuin kyseinen majakka on sammutettu. Elokuvassa majakka ja piharakennukset näkyvät 1920-luvun kuosissaan, jolloin majakassa oli vielä lyhtykojukin paikallaan. Katso tästä linkistä, mitä elokuvia Elonetistä löytyy "majakat"-hakusanalla.

Yle Areenasta hakusanalla "majakka" tai "majakat", löydät useita ohjelmia, kuten esimerkiksi Majakka-dokumenttisarjan suomalaisista majakoista, Egenland-jakson, jossa käydään märketillä, uutisen Märketin läheltä löytyneistä hylyistä jne. Myös Lasse Pöystin lukema Muumipappa ja meri -radiokuunnelma on kuunneltavissa ainakin tämän viikon. Tai kuuntele radio-ohjelmasta Utö - kaukana kaikesta, keskellä merta, minkälaista on asua majakkasaarella.

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content