Kesää ja uuden majakkakauden täysimittaista alkuunpyörähtämistä odotellessa on hyvä tutustua majakkaelämään esimerkiksi elokuvien kautta. Majakka-aiheisia elokuvia on ilmaiseksi katsottavissa esimerkiksi Yle Areenassa ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI:n) verkkopalvelussa Elonetissä. KAVI avasi syksyllä 2019 suuren määrän suomalaisia elokuvia vapaasti katsottavaksi. Mukana on esimerkiksi elokuva Nuori luotsi (Ohj: Erkki Karu, Suomi Filmi Oy, 1928), joka sijoittuu Porkkalan Rönnskärille juuri ennen kuin kyseinen majakka on sammutettu. Elokuvassa majakka ja piharakennukset näkyvät 1920-luvun kuosissaan, jolloin majakassa oli vielä lyhtykojukin paikallaan.

Yle Areenassa on vielä tammikuun loppupuolelle katsottavissa Lågskärille sijoittuva psykologinen trilleri Oppipoika (Ohj: Ulrika Bengts. Långfilm Productions, 2013.)

Katso tästä linkistä, mitä elokuvia Elonetistä löytyy "majakat"-hakusanalla.
Yle Areenasta hakusanalla "majakat", löydät useita ohjelmia, kuten esimerkiksi Majakka-dokumenttisarjan suomalaisista majakoista, Egenland-jakson, jossa käydään märketillä, uutisen Märketin läheltä löytyneistä hylyistä, Muumipappa ja meri -radiokuunnelman jne.

 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content