Majakkaseuran syyskokous 2020 ja kevätkokous 2021

Koronapandemiasta johtuen Suomen Majakkaseuran syyskokous 2020 sekä kevätkokous 2021 pidettiin samanaikaisesti 21.6. 2021 Ammattikorkeakoulu Arcadan tiloissa sekä Teamsin välityksellä.

Toiminnan tarkastuksessa esiintyi pandemian aiheuttamia huomioita, jonka vuoksi yhdistyksen toiminta ei ole voinut jatkua, kuten aiempina vuosina. Kehittämistyötä tehdään pandemian sallimissa rajoissa. Yhdistykselle ei ole kuitenkaan koitunut tästä taloudellista tai muutakaan haittaa.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Fred Rosbäck sekä sihteeriksi majakkasihteeri Ina Kovamäki. Talousarvio vuodelle 2021 vahvistettiin muutoksitta. Hallitus esitti kaudelle 2021 jäsenmaksun suuruudeksi 20 €/vuosi ja kannatusjäsenille 100 €/vuosi, esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2021 valittiin yksimielisesti Anne Björk ja hallitukseen:
Veera Lahti-Olsen, Kari-Pekka Lehti, Teppo Sainio, Ari Valio, Pekka Väisänen, Johan Ångerman,
Sanna Partanen ja Sven Åström.

Toiminnantarkastajina jatkavat Aki Tuominen ja Sari Nuotio sekä varatoiminnantarkastajana Ari
Vesola.

Esiteltiin vuoden 2020 vuosikertomus sekä tilinpäätös.

Hallitus tiedotti, että Keskiniemen pookin projekti ei toteudu. Tästä on tiedotettu jo aikaisemmin
jäsenistöä jäsentiedotteen kautta. Projektin valmistelu keskeytettiin koska Väylävirasto vetosi työturvallisuusasioihin. Väylävirasto on tehnyt Majakkaseuralle uuden ehdotuksen Keskiniemen suhteen, jossa Keskiniemen pookin omistus siirtyisi Majakkaseuralle, jolloin seura voi sen omana projektinaan toteuttaa. Asiaa valmistellaan Teppo Sainion johdolla.

-------------------------------------------------------------------------

Majakkaseuran hallitus vuodelle 2021 kokoontui 28.6. Teamsin välityksellä ja päätti seuraavat asiat:

- Märketille ostetaan uusi kumivene.
- Rakennustyötiimi jatkaa toimintaansa Johanna Hakalan johdolla.
- Vastuunjakoa hallituksessa selkeytettiin; Veera Lahti-Olsen vastaa some- sekä nettisivutiedotuksesta ja vuosikertomuksen 2021 kokoamisesta ja päivittämisestä seuran toiminnan ja imagon mukaiseksi.  Teppo Sainio jatkaa hallituksen varapuheenjohtajana ja Sanna Partanen on seuran uusi taloudenhoitaja. Pekka Väisänen vastaa julkaisutoiminnasta sekä seuran tuotemyyntikiertueista. Myös sihteerivalinta vahvistettiin virallisesti kokouksessa; Ina Kovamäki on Majakkaseuran sihteeri. Yttegrundin talkoista vastaa Johan Ångerman, muissa talkookohteissa jatkavat samat vastuuhenkilöt; Märketillä Teppo Sainio sekä Tipe Pylvänäinen ja Gustussa Anne-Mari Pylkkänen sekä K-P Lehti.