Lauantai 12.10.

Lähdettiin Käringsundista kello 15.30. Sulkuporukan kanssa samalla kyydillä heitettiin lintumies Matti Signildskärille ja jatkettiin Märketille. Kipparina oli Mats Fredin ollessa syyslomalla. Matkalla pari hallia uiskenteli M/S Sefyrin vanavedessä ja merikotkia vilahteli taivaalla jo Maarianhaminassa sekä merimatkalla. Vaihto tehtiin laguunista ja erikoisin tervehdys edelliseltä ryhmältä oli, että huussissa oli tullessa helmipöllö. Olipa söpö.

Asetuttiin majakaksi ja tehtiin kaikkemme, että saataisiin helmipöllö huussista konehuoneen kautta taivaan tuuliin. Onnistuttiin. Suunniteltiin seuraavan parin päivän sulkuhommia.

Edelliselle talkooryhmälle kiitos kahveista ja kanakeitosta ja erityiskiitos todella siististä keittiöstä ja saunasta ylläolevan matkakuvan myötä.

Sunnuntai 13.10.

Sulkuporukka jatkoi sunnuntainakin ahkerasti majakan laittoa talvikuntoon. Aktiviteetteja oli monenlaisia. Yksi niistä oli venepoijun irrottaminen pohjapainostaan ja poijun siirtäminen varastoon. Toinen poiju oli ehtinyt lähteä omille teilleen aaltojen mukaan pari viikkoa aiemmin. Poijuoperaatioon osallistuivat venemiehinä Kimmo ja Teppo sekä sukeltajana Erkki. Alla muutama kuva tästä projektista (jota korkea aallokko hieman haittasi) mukaanlukien sukeltajan vedenalaiset näkymät.

Jäljelle jäänyt poiju putsattuna.

Kahden kerroksen väkeä. Kimmo ja Tipe korjasivat saunan lauteita.

Illalla töiden jälkeen olikin sitten aika nauttia täyden kuun noususta taivaalle.

Maanantai 14.10.

Maanantai valkeni sateisena ja harmaana. Tuuli ja aallokko olivat kuitenkin vähäisiä. Yhden aikoihin iltapäivällä sade lopulta loppui ja aurinko pilkisti taivaalta. Merikotkakin uskaltautui jostain lähiluodolta taivaalle ja lensi kohti läntistä naapurimaata.

Anne ja Tipe laittoivat tänään keittiön ja kaupan lopullisesti talvikuntoon. Sulkuporukan kuvassa näkyvä LVI-, sanitaatio-, saneeraus- sekä remontointiryhmä puolestaan teki alakerrassa oman alansa syysurakan loppuun.

Päivän lintuhavaintoihin kuului yllämainitun merikotkan lisäksi Euroopan pienin lintu hippiäinen.

Tänään syksy on selvästi tullut Märketille. Vedet majakan ympärillä vaahtoavat harva se päivä.

Märket on vaipumassa talvihorrokseen. jossa majakkaseuralaisten iloiset, kesäiset huudot eivät enää kantaudu ympäröivälle ulapalle. Seuraavat kuukaudet majakka vain suorittaa hiljaisesti ja uskollisesti vanhaa tehtäväänsä opastaen merenkulkijoita turvallisesti ohi Ahvenanmeren karien kohti seuraavaa satamaa.

Tiistai 15.10.

Tänään on se päivä, jolloin Märketin ovet lopullisesti suljetaan talvikaudeksi ja majakkaseuralaiset poistuvat majakalta muutamaksi kuukaudeksi. Kiitos kaikille vuoden 2019 talkoolaisille, kävijöille ja yhteistyökumppaneille menestyksekkäästä kaudesta!