Suomenlinnan perinteisen Fresnel-optiikan sisällä valon tuottaa nyt LED-valonlähde

Suomenlinnan lyhtykojussa yhdistyi tänä syksynä perinteinen ja nykyaikainen teknologia, kun porvoolainen Sabik Marine varusti majakan LED-valolla. Majakan Fresnel-linssi säilytettiin ja vanhan lampun tilalle asennettiin Sabik Lighthouse Unit on LED -valonlähde, mikä on Suomen majakoissa ensimmäinen laatuaan. Majakan valossa ei näy huomattavaa eroa, vaikka LED-valo on asennettu jo lokakuussa. Valotunnuskin säilyy samana, joten Suomenlinna morsettaa Helsinkiä tarkoittavaa H-kirjainta jatkossakin.

Katso asennuksesta kertova video ja lue lisää alla olevasta Sabik Marinen tiedotteesta.

SUOMENLINNAN MAJAKKA SIIRTYI LED-VALOJEN AIKAKAUTEEN SABIKIN JOHDOLLA

Suomenlinnan kirkon huipulla oleva majakkatorni on saanut uuden modernin LED-valon. Porvoolainen Sabik Marine, kansainvälinen merenkulun turvalaitteiden suunnittelu- ja valmistusyritys, on kehittänyt tuotteen, joka tuo historiallisten majakoiden valot nykyteknologiaan.

Sabik Lighthouse Unit on LED valonlähde, joka korvaa vanhan hehkulampun perinteisen suurikokoisen Fresnel-optiikan sisällä. Tuote pidentää majakoiden toimintaa ilman kallista optiikan vaihtoa haastavissa olosuhteissa. Tuotteen muita etuja ovat mahdollisuus kaukovalvontaan, huolto- ja ylläpitokustannuksista aiheutuvat säästöt sekä optio aurinko- tai muihin uudistuviin energialähteisiin. Sabik Lighthouse Unit toimii energiaa säästävällä LED-teknologialla.

”Majakan valossa ei ole näkyvää muutosta havaittu vaikka uusi valonlähde asennettiin jo lokakuussa, joten olemme onnistuneet tehtävässämme”, iloitsee tuotekehitysjohtaja Jonas Lindberg. ”Suomalaiset seuraavat tarkasti rakkaita maamerkkejänsä ja Suomenlinna on tärkeä paikka monelle meistä,” jatkaa Lindberg.

Tuotteen tarkoitus on säilyttää perinteisten majakoiden lämmin valo, vilkkutunnus, perinteinen ulkonäkö sekä tunnelma, joka näistä historiallisista maamerkeistä välittyy. Suomenlinnan majakka oli ensimmäinen Suomessa, johon tämä uusi LED valonlähde asennettiin ja jäämme nyt seuraamaan sen maailmanvalloitusta Sabik Marinen kansainvälisen myynti- ja jakeluverkoston kautta. Katso videostamme kuinka asensimme tuotteen majakkatorniin Suomenlinnaan, UNESCOn maailmanperintökohteeseen: https://youtu.be/1CYHucBika8

Markkinointimateriaalit ja haastattelupyynnöt: heini.tyvela-ojala(at)spx.com
Lisää tietoja tuotteesta verkkosivultamme
Sabik Lighthouse Unit