,Sunnuntai 14.8.2022

Meidän viikko alkoi Yttergrundin 130-vuotisjuhlalla, majakkapäivällä. Hieno sää ja kiinnostus majakoihin houkutteli iloisia ihmisiä saarelle omalla veneellä tai vuoroveneellä. Kaikille tarjottiin pullaa, kahvia tai mehua. Keittiö kuhisi pullanleipojia, ja sitä me tulijat jatkoimme. Työ tekijäänsä neuvoo -periaatteella.

Maanantai 15.8.2022

Hiljalleen meno rauhoittui, edellisen viikon talkoolaiset opastivat meitä talon tavoille ja töihin sekä pakkasivat tavaransa. Siihen me jäimme, siivosimme paikkoja ja mietimme mitä tuleva viikko tarjoaisi. Lähdimme laskemaan verkkoja.

Tiistai 16.8.2022

Aamulla aikaisin verkoille ja kalaa tuli hienosti. Tämähän sujuu. Iloisesti löysimme kaikki omat tehtävät, Aija haketti ja kunnosti polkuja, Helena teki toisessa veskissä ihmeitä maalin ja nikkaroinnin myötä, Vuokko aloitti saamansa ikkunaprojektin.

Päivä oli helteinen, uimassa käytiin useaan otteeseen työn ja arkiaskareiden lomassa. Onko meressä sinilevää, on sitä, mutta estääkö se uimisen? Olipa hieno päivä, kun saatiin syödä itse pyytämäämme kalaa.

Illalla ihailimme kalliota, kiipesimme ylös-alas, välillä karhun askelin nelinkontin. Näin korkeita eivät kivet ole Saaristomerellä.

keskiviikko 17.8.2022

Ukkosta ilmassa, hieman hidastaa touhua, mutta ei haittaa. Arkiaskareet ovat tosi kivoja, savustettiin loput eiliset kalat, herkuteltiin. Uitiin, sinilevä oli häipynyt rannasta yön sateen myötä.

Töitä jatkoimme eiliseen malliin, haketusta, mustikanpoimintaa, saunan lämmitystä illaksi. Yksi purjevene saapui suojaan ukkoselta, heillä on avain punaiseen navigointiseuran tupaa.

Iltaohjelmaksi oli vaihtoehtoja, joko kirjan lukeminen tai saaren etelärannan tutkiminen. Tietenkin valitsimme seikkailun, talon takaa lähtevä polku houkutteli tutkimusmatkailijoita. Eteläranta on näkemisen arvoinen paikka tyrnipensaineen.

torstai 18.8.2022

Aamutoimeksi punkin poisto ja huokaus. Työt jatkuivat samaan tapaan kuin edellisinä päivinä, haketusta, maalausta, arkiaskareita ja siivousta.

Päivä ei ollut onneksi liian helteinen, nautimme jopa merisumusta. Illalla verkot veteen ja 3 tunnin päästä nostettiin kahden ahvenen, lahnan ja säynävän kera ylös.

perjantai 19.8.2022

Yöllä oli ukkonen, jyrisi ja salamoi koko yön. Mitään haavereita ei tullut, sähköt toimivat. Toisin oli mantereella, niistä kertoivat kävijät. Päivä oli tyyni, trooppinen, kuuden aikaan raju lämmin sade. Siivosimme paikkoja kuntoon seuraaville.

Tähän päättyy kolmen majakanvartijan kertomus tällä erää, jatkuu ehkä…