Perjantai 9.9.2022: Matkamme alkoi väärällä kaistalla
Alku saattaa joskus olla hankalaa… Teimme kuten lähtöselvityksessä kehoitettiin sillä seurauksella, että pian meitä jo kuulutettiin autokannelle, koska automme oli väärässä jonossa. Anu kävi näppärästi siirtämässä auton noin kolmenkymmenen silmäparin seuratessa toimitusta ja sen jälkeen pääsimme nauttimaan buffetin antimista. Yöunet jäivät vähäisiksi.

Mikäs tässä oli peruutellessa! (Kuvat: Anu Arminen)

Lauantai 10.9.2022: Yhtä haipakkaa!
Pääsimme matkaan kahdeksan maissa tyynessä säässä. Majakalle saavuttuamme oli aallokko kuitenkin sen verran kovaa, että rantauduimme poijun kautta. Omat haastensa loi erittäin matalalla ollut vesi, mutta siitäkin selviydyimme. Saimme myös vieraita Maarianhaminasta ja vietimme heidän kanssaan oikein mukavia hetkiä opastetun kierroksen puitteissa. Omat aamukahvimme nautimme muutaman tunnin kuluttua saapumisestamme. Muuten päivä kuluikin keittiön suursiivouksessa, herkkuruokien syönnissä ja saunoessa.

Vieraamme Maarianhaminasta. Meillä oli oikein antoisat keskustelut. (Kuva: Oili Kölhi)

Sunnuntai 11.9.2022: Pölybekkereille kyytiä!
Nukuimme koko porukka viime yön täysikuun ja tähtien loisteessa siskonpedissä terassila. Aivan mielettömän hieno kokemus!
Olihan lämmin yö, ja minkälaisen tähtitaivaan alla, täysikuun loisteessa vietimmekään yön siskonpedissä! (Kuva: Jouni Kelkka)

Tänään oli oiva päivä sään puolesta myös tuulettaa petivaatteita, kun kerran ne olivat jo valmiiksi ulkona. Pohdittiin, josko patjapinon alle pitäisi oikein herne piilottaa, jotta löytäisimme joukostamme sen oikean prinsessan!
Hyvin tampatut patjat tuulettumassa. (Kuva: Oili Kölhi)
Viltit, matot ja tyynyt samaan hengenvetoon! (Kuva: Anu Arminen)

Illan tunnelmissa uskomattoman aurinkoisen päivän jälkeen iltaruokailun merkeissä.
Toisella terassin syrjällä aurinko laski ja toisella kuu nousi. Mykistävää! (Kuva: Oili Kölhi)

Maanantai 12.9.2022: Minä tunnen kuinka tuuli kiihtyy!
Jo toinen yö siskonpedissä taivasalla tällä porukalla.
Hansu, Jouni, Oili, Anu ja Paula matkalla kohti Märketiä. (Kuva: Tuntemattomaksi jäänyt laivan henkilökuntaan kuulunut rouva.)

Fredrik ilmoitti eilen saapuvansa tänään kolmen vieraan kanssa aamupäivästä, joten laitoimme paikat paraatikuntoon heti aamusta ja olimme valmiina vastaanottamaan vieraamme. Anu jäi laittamaan tarjoiluja ja me toiset lähdimme kierrokselle. Varsinkin upeassa järjestyksessä oleva työkaluhuone sai ansaitsemansa huomion. Kierroksen jälkeen juotiin kahvit ja nautimme uunituoreita karjanlanpiirakoita, jotka Anu taikoi uunista.
Kuvassa olevat, vuonna 1976 Lahden Salpausselän yhteiskoulusta ylioppilaiksi valmistuneet herrat vierailivat Märketillä luokkakokouksen merkeissä. (Kuva: Oili Kölhi)
Olisi varmaan maistunut teillekin! (Kuva: Oili Kölhi)

Tästä ilta jatkuukin tuulen yltymistä seuraten (tällä hetkellä 8,2 m/s).

Tiistai 13.9.2022: Kyllähän se tuuli sitten yltyikin kunnon lukemiin
Aamu valkeni kauniina ja vielä kohtalaisen rauhallisissa tuulilukemissa. Aamukahvin jälkeen oli jo kuitenkin lähdettävä porukalla ihailemaan aallokkoja.
Tuuli puhalsi tässä vaiheessa n. 14 m/s. (Kuva: Paula Mäki)

Ja koska tiedossa oli tuulen lisäksi myös sadetta, teimme kuivan sään hommia alta pois. Paulan ja Oilin tiskatessa ja Jounin pestessä tiskivesipataa, Anu ja Hansu päättivät kuurata sadevesitynnyrit.
Anu ja Hansu päät tynnyreissä. (Kuva: Oili Kölhi)
Jouni tekemässä myrskyvalmisteluja. (Kuvat: Hannele Nieminen)

Paula lähti vielä pesemään saunan pesuvateja, mutta päättikin pestä koko saunan.
Paula kuuraa varpaat vaahdossa saunan lattiaa. (Kuva: Hannele Nieminen)

Tänään onkin sitten illan tullen hyvä lämmittää sauna ja nauttia löylyistä.
Tässä vaiheessa iltapäivää tuulilukemat näyttävät 16,3/19 m/s ja näkymät ovat lumoavat!
Porukalla myrskyä ihailemassa. (Kuva: Paula Mäki)

Keskiviikko 14.9.2022: Ei onneksi myrskyvahinkoja
Keittiövastaavamme Anu ja Hansu ovat hemmotelleet meitä pitkin viikkoa mitä herkullisimmilla ruuilla. He ovat tuoneet kotoota mukanaan jopa marjat, joista ensin saimme vadelmia ja mustikoita rahkan muodossa ja tänään aloitimme päivän riisipuurolla ja mansikkakeitolla.
Kaikille maistui paremmin kuin hyvin! (Kuva: Oili Kölhi)

Tänään on ollut myös tehokas inventointipäivä: ruokatarvikkeet, bensat, ensiaputarvikkeet, toimivat kynät ym. Erinäisiä listoja ja täytettäviä lomakkeitakin tuntuu riittävän jos vaikka minkälaisia.
Anu ja Hansu inventoimassa ruokatarvikkeita. (Kuva: Oili Kölhi)
Paula inventoi ensiaputarvikkeita, Jouni tutkii saako kaapista löytynyttä lamppua enää henkiin ja Oili naputtelee vakiopaikallaan läppäriä. (Kuva: Hannele Nieminen)

Olemme toki nauttineet tänään kuten muinakin päivinä luodon kauneudesta ja sääolojen vaihteluista. Tällekin päivälle on osunut niin aurinkoa kuin pienet sateen ropsautuksetkin.
Sinisen eri sävyjä. (Kuva: Jouni Kelkka)

Torstai 15.9.2022: Kun korttipakatkin oli inventoitu…
Eilen illalla hirtti juttu kiinni ja pelasimme korttia ja muitakin pelejä aamun pikkutunneille saakka. Pelaajien kesken esiintyi lievää kilpailuhenkisyyttä, joten voittajan julistaminen vaati aikaa.
Kuka niitä kortteja sitten himmailikaan? (Kuva: Oili Kölhi)

Aamu valkeni kuten aiemminkin tällä viikolla ja jotkut meistä olivat hereillä jo ennen naapurin kukkoa, joten tiskit hoituivat heti aamuauringon valossa. Päätimmekin sitten lähteä piknikille pohjoissatamaan.

Tällä porukalla onnistuu ihan mikä vaan; hauskuus on kulkenut mukana kaikessa tekemisessämme. (Ylempi kuva: Oili Kölhi, alempi kuva: Paula Mäki)

Tänään saimme tiedon, että vuoronvaihto onkin jo perjantaina iltapäivästä, joten siirrymme viettämään tällä erää viimeistä yhteistä iltaamme tulevia suunnitellen.

Perjantai 16.9.2022: Lähtövalmisteluita ja -haikeutta
Hetki auringonnousun jälkeen. (Kuva: Paula Mäki)

Tyytyväisinä voimme kaikki todeta, että Märket-viikkomme on sujunut erinomaisesti ilman “virallista valvojaa”. Harmillista tietty, että Märketillä oloaikamme kutistuu yhdellä päivällä, mutta jatkamme vielä yhden yön mökkeilyn merkeissä, ennen kuin seilaamme kohti Turkua.
Sydämellisissä tunnelmissa päätämme tämän Märket-viikkomme. (Kuva: Paula Mäki)

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content