Lauantai 6.10.2018

Vuoronvaihto tapahtui aikataulun mukaan lauantaina aamupäivällä kello 10. Sää oli aurinkoinen, eikä saaren itäpuolella ollut juuri aallokkoa, vaikka matka muuten kovassa länsituulessa olikin möykkyinen. Siispä Mats sai ajettua yhteysveneensä normaalisatamaansa 40 metriä majakasta.

Majakan eteläpuolen tuulensuojassa lenteli runsaasti talitiaisia, yksi yöpyi jopa sisällä tornissa. Tämä lintu majakan tikkailla osoittautui lintukirjaa tutkimalla kuusitiaiseksi.

Teppo ja Kimmo saivat perämoottorin sähkötrimmin toimimaan puhdistamalla kytkimen hapettuneet kontaktipinnat.Laivaliikenteen perusteella Suomen ja Ruotsin vienti ja tuonti pelaavat, toivottavasti ylijäämäisesti.


Sunnuntai 7.10.2018

Kimmo kävi kurkkaamassa Willa-virtsasäiliöön ja totesi, että säiliö oli piripinnassa ja järjestelmä tukossa. Eli sunnuntai käytettiin tyhjentämällä, purkamalla ja puhdistamalla koko laitteisto.

Jätehommien jälkeen saunottiin, ja sen jälkeen katseltiin komeita revontulia.


Maanantai 8.10.2018

Tuulinen päivä, lounaan puoleista tuulta 16-19 m/s. Tiskipaikka oli kuitenkin tuulensuojassa ja tarjosi tiskaajalle hienon näkymän rantaan murtuviin maininkeihin.Venevajassa oli halkopinoissa jo sen verran tilaa, että siirsimme saunan terassilta puuta katon alle.

 


Tiistai 9.10.2018


Päivä valkeni jälleen tuulisena, mutta onneksi taas poutaisena. Emme enää odota turisteja, vaikka yksi purjevene olikin näkyvissä matkallaan kohti pohjoista hyvässä 15 m/s laitamyötäisessä. Joten kaideköydet purettiin turva-aidasta.Sadevesitynnyreitä ruvettiin iltapäivällä tyhjentämään, pesemään ja siirtämään makasiiniin.

Veden lämpö satama-altaassa 9. lokakuuta 2018


Keskiviikko 10.10.2018

Työpäivä, joka alkoi sähkövinssin voitelulla ja siirrolla konehuoneeseen. Lippu ja lipputanko otettiin myös alas. Lippu aikaa olla jo vaihtokunnossa, sen verran rispaantunut se alkaa olla. Viemäriputki irroitettiin kiinnikkeistään mutta putki jätettiin vielä vähäksi aikaa paikalleen.Iltapäivällä oli aikaa suunnitella tulevaa ja kiertää saarta. Elämä on sitkeässä jokaisessa sopivassa kallionkolossa, maalla tai vedessä.Lopuksi saunottiin ja Teppo kävi uimassa


Torstai 11.10.2018


Aamupäivä oli lämmin ja aurinkoinen, tiskauksen jälkeen oli aikaa lämmitellä etelänpuolen seinustalla. Iltapäiväksi pilvistyi ja nostelimme terassin kalusteet suojaan. Makasiiniin tehtiin tilaa suojaan siirrettävälle kumiveneelle ja muulle sinne talveksi tuotavalle tavaralle.Päivän päätteksi nähtiin vielä vilaus auringosta Understenin yllä.


Perjantai 12.10.2018


Päivä alkoi, kun auringon verestävä silmä punnertautui esiin kaakkoisesta horisontista. Aamupäivästä tuli jälleen kerran tuulinen ja aurinkoinen, iltapäivästä tuulinen ja pilvinen. Tuuli tuli kuitenkin etelästä ja lämpötila pysytteli 10 asteen yläpuolella vielä illallakin.

Vajaa halkorivi kannettin huoneiden puulaatikoiden täytteeksi ja loppu jää talvehtimaan saunan terassille. Makasiini järjesteltiin kumivenettä, moottoria, vinssiä ym. varten. Ennen saunaa Teppo puhdisti saunan vesilukon.

 

 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content