Lauantai 13.8.2022

Lauantaiaamuna pikainen vaihto pohjoissatamassa aamu kahdeksan aikoihin. Merellä keli oli melko tyyni ja lämmin, avoveneessä saimme vain muutamia pärskeitä kasvoille. Mainingit Märketilla olivat kuitenkin melkoiset ja pientä jännitysmomenttia oli tavaroiden ja ihmisten purkamisessa ja lastauksessa, mutta hyvin onnistuttiin! Puolalainen turistikin ehti saada pikaiset opastukset generaattorin käytöstä sekä vähän majakan historiasta.

Kiitos edellisviikon talkoolaisille!

Päivä sujui pieniä hommia tehden, lisäksi jatkoimme polttopuusavottaa, jota edelliset talkoolaiset olivat jo ansiokkaasti tehneet. Kaksi merikotkaa tuli näyttäytymään luodon itäpäähän. Sauna lämmitettiin alkuillasta, yöllä on tarkoitus katsella tähtitaivasta jos nähtäisiin Perseidien meteoriparvi.

Greetings to Mario, it was a pleasure meeting you and so nice that you had a chance to visit Märket lighthouse!

Solen skiner och det blåser 10 meter per sekund. Inga turister i dag utom en som kom i morse med oss och åkte i väg med samma gång med förra veckans talkoarbetare. Vår byte var mycket snabb eftersom vågorna som var ganska stora i norra hamnen. Stor tack till Peter och Fredrik från snabb och säker resa!

 

Sunnuntai 14.8.2022

Tänään meillä on ollut niin suotuisat tuulet, että saimme kaksi eri veneryhmää vieraiksi. Vieraat viihtyivät saarella hyvin ja nauttivat auringosta, majakasta ja osa vieraista kävi uimassakin Modersmagenissa. Opastukset olivat niin mielenkiintoisia, että muuan hyljekin tuli ihmettelemään.

Puuhommat ovat jatkuneet, kohta rupeaa kaikki puut olemaan klapeina. Vaikka päivä oli työntäyteinen jäi onneksi aikaa myös luonnonihailuun.

Yöllä palkittiin tähtitaivaan tarkkailu. Nähtiin sekä nopeita perseidejä että Starlink-satelliittien helminauhajono, joka kulki halki taivaankannen.

Solen har skinit och vindar har varit så gynnsamma att vi fick två olika gästgrupper. Vedarbetet har fortsatt, snart börjar det bli färdigt.


 

Maanantai 15.8.2022

Aamulla tuulta oli vain 3 metriä sekunnissa ja päätimme harjoitella kumiveneen käytön. Merivesi tuntuu olevan melko alhaalla, mutta reitti poijulta eteläsatamaan on nyt opeteltu. Aamupäivällä saimme myös vieraita, jotka saapuivat majakalle purjeveneellä. SUP-lautailu poijulta luodolle ja takaisin sujui ihailtavan hienosti. Opastukset hoiti Riikka jo kuin vanha tekijä.

Lisäksi tänään on korjattu kaasuhellaa (etulevyt toimivat taas), saatettu loppuun polttopuiden pilkkomisprojekti (vielä jää puuprojektia muillekin…), leivottu pullaa (tervetuloa maistamaan!) ja tehty paljon muita pikkuhommia.

I morse var vinden så mild att vi övade gummibåt-resan till bojen och tillbaka. Dagens gäster anlände med segelbåt och SUP-bräda. Vedarbete är färdigt med hackning, nu det är bara att få allt torrt och under taket. Vi har också bakat bulle i dag, välkomna alla gäster!Tiistai 16.8.2022

Tuulinen päivä, turisteja ei näkynyt. Pullat jouduttiin syömään itse. Niiden avulla jaksettiin painaa puuhommia. Det blåste i dag så mycket att det kom inga turister. Vedarbete fortsatte hela dagen.

Keskiviikko 17.8.2022

I dag fick vi besök från gränsbevakningsväsendet. Sjöbevakningskursens elever var på skolningssegling.

Vierailun lisäksi jatkoimme polttopuusavottaa. Nyt täytettiin viimeksi pilkotuilla puilla eilen katoksen alle eilen tullut tyhjä tila. Henri ja Kake raatoivat saunassa. Kiuas putsattiin, sille vaihdettiin uusi alusta ja savuputkea korjailtiin.

 

lla


Torstai 18.8.2022

Tänään on nautittu sumusta, pohjoistuulesta ja lämpimästä kelistä vaikka aurinkoa ei päivän aikana paljon näkynytkään. Töiden suhteen otettiin vähän rennommin, tosin pientä puuhaa ja askaretta täällä tietenkin riittää pitkin päivää. Saimme majakalle kunniavieraita, Pasin ja Helkan. Pasi on tehnyt majakan hyväksi paljon talkootyötä, mm. avannut etelä-sataman laguunia ja ollut mukana rakentamassa Suomen läntisintä saunaa.

Sälen har varit mycket intresserad av oss hela dagen. Först tittade den på oss från västra sidans stenar. Riikka pratade till sälen för att komma närmare och på eftermiddag simmade den till bojen och där blev den kvar men inte vågade simma till södra hamnen.

Perjantai 19.8.2022

Yöllä ukkosrintama kulki majakan päältä ja vettä tuli reippaasti. Aamu valkeni kauniina ja aurinkoisena. Tänään täällä taitaa olla viikon kuumin päivä, lämmintä on 22 astetta. Vaikka tuuli on etelästä ja kaakosta, sen verran on vielä maininkia pohjoisen puolella, että sukeltajavieraiden ei onnistunut saarelle rantautua. Eteläsatamastakin yritettiin, mutta vesi oli siellä liian matalalla. Poiju-kuljetusta nämä vieraat eivät halunneet.

Lauantain kelien vuoksi talkoovuoro vaihdetaan jo tänään. Majakka on siivottu ja odottaa uusia talkoolaisia. Vielä viimeiset hetket nautitaan kauniista päivästä, merestä ja kallioista ja majakasta. Tämä on upea ja ainutlaatuinen paikka, mahtavaa, että Suomen Majakkaseura on ottanut vastuun majakan ylläpidosta. Lämpimästi voin suositella vapaaehtoistyötä Märketin majakan ainutlaatuisen historian säilyttämiseksi.

Vi har haft superfin vecka på fyren. Mycket tacksam för det här möjlighet. Nu är allt klart för nya talkoarbetare. Ni är varmt välkomna!

 

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content