Uusi Märketin talkoolaisten kuljettaja aloittaa tehtävässä


Pitkäaikainen Märketin talkoolaisten kippari Mats Sjöström joutui työkiireiden vuoksi jättämään Märketin talkoolaisten kuljetuksen. Hänen ansiokasta työtä jatkamaan värvättiin Fredrik Holmström, jonka ensitehtävä oli kuljettaa Majakkaseuran kevätkatselmusryhmän Märketille. Mukana oli myös Mats, joka opasti satoja kertoja kulkemansa reitin salat uudelle kuljettajalle.

Mats Sjöström luovuttaa Märketin talkoolaisten kuljettajan tehtävän Fredrik Holmströmille. Aluksena pysyy jatkossakin Majakkaseuran talkoolaisille tuttu Sefyr. Myös lähtöpaikka on edelleen sama kuin ennenkin.


Alkuviikon myrskyjen vuoksi vesi jatkoi vellomistaan, joten rantautuminen ei onnistunut pohjoissatamaan. Koska saarella ei ollut vielä talkoolaisia, ei poijulta rantautuminenkaan onnistunut vaan turvauduttiin itäsatamaan. Näin katselmusporukka pääsi aloittamaan katselmuksen kantamalla kaikki tavarat luodon toiselta reunalta.
Majakan vauriot talven jäljiltä ja muut huomiota vaativat paikat päästiin kartoittamaan ja talkookausi on valmis alkamaan. Todettiin, että Märket selvisi kohtalaisen pienillä vaurioilla talven myrskyistä, mutta ilman jatkuvaa talkootyötä majakka menisi hysin nopeasti huonoon kuntoon. Onneksi Majakkaseurassa on innokkaita vapaaehtoisia pitämässä huolta tästä ainutlaatuisesta kohteesta.
Talkootöitä voi seurata tuttuun tapaan Märketin päiväkirjasta: www.majakkaseura.fi/market

Fredrik Holmström kuljettaa myös matkailijoita Märketille. Lue lisää: https://www.sefyr.ax/
Majoitusta Eckerössä: http://holmstromsstugor.ax/fi/

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content