Sunnuntai-iltana Ruutin ja Vilin lähdettyä ja sateiden tauottua perehdyimme Gustavsvärnin historiaan. Iltapäivällä alkoi tiskiterassin suunnittelu ja perustusten  teko puutavaran valinnalla ja mittauksilla. 

Maanantaina Matti ja Kari-Pekka olivat jo innokkaana työn touhussa.Terassi valmistui pikkuhiljaa muiden touhujen ohessa. Hyvää yritettiin ja priimaa pukkasi tälläkin kerralla. Kyllä ne osaa!Nyt vain tiskipöytä ja vedenlämmityspaikka, niin kyllä kelpaa tiskailla!Tiistaina kävi laivalastillinen Pandan tuomia vierailijoita. Kauppa kävi kuumana ja pellillisestä omenapiirakkaa jäi vain rippeet jäljelle.Keksivarat olivat myös lopussa, joten teimme pikapikaa kaurakesejä.

Opastimme vieraita ja pojat opettelivat korttikoneen käyttöä majakkakaupassa.Nälkä ei tälläkään Gustuviikolla päässyt yllättämään.Keskiviikkona saimme Anne-Marin "jumalaisia" ;) kaalikääryleitä :D!

.

Sadevesijärjestelmää hieman korjailtiin. Nyt makea vesi valuu hienosti liitosletkua pitkin ja sitä saa saunalta suoraan hanasta. Merivesipumpun takaiskuventtiili  puhdistettiin ja siirrettiin ulommas rannasta.Varastoitava puutavarakin sai oman paikkansa vajan takaa.

Johdot ja turvaköydet järjesteltiin uuteen naulakkoon.Saunaakin lämmitettiin ja meri oli ihanan virkistävä uintiin!

 Väillä ehdimme ihailemaan kauniita maisemia!

Loppuviikolla Anne-Mari pääsi mukaviin maalaushommiin.Vessan ovi sai kauniin punaisen värin uusittujen lautojensa päälle.Matti teki teki uuden rallin keikkuvan tilalle.Tiistaina Pandan 20 hengen ryhmän lisäkisi kävi vierailulla myös saaristonauhamelojat Helsingin merimelojista. He olivat meloneet jo viikon ja viikko oli vielä edessä. Moni majakka ja linnoitus oli tullut tutuksi matkan varrella.

 Tutustuimme heidän hienoon hiilikuitukaksikkoonsa.

Keskiviikkona luonamme kävi mm. picnikporukka.Torstaina oli hieno aurinkoinen tyyni sää, joten vierailijoita saapui pitkin päivää viisi eri porukkaa. Kiirettä piti, mutta ei tullut aika pitkäksi! Kauppakin kävi.Perjantaina keittiössä hääri Kari-Pekka ja Anne-Mari pääsi päiväkirjan kirjoitukseen.Saimme herkullista spagettia jauhelihakastikkeen kera sekä raparperipiirakkaa. Matti viimeisteli terassia ja siivoili työn jälkiä pihapiiristä. Hyvä tiimi meillä! Kiitos tästä viikosta! Illalla saamme Maaritin avuksi kiireiseen vieräilijaviikonloppuun!Viikon kauhistukseksi näimme aavemaisen majakan haamun saaren itäpuolella. Lisäksi ilonamme olivat jättihämähäkit ja katosta päällemme loikkiva hepokatti.

 Päiväkirjan kirjoittajana Anne-Mari

Jaa tämä somessa

Scroll to top
Skip to content