31.7.2020

Saavuimme Gustuun hienossa kelissä perjantai-alkuillasta. Koska olemme molemmat majakkaseuranoviiseja ja ensimmäistä kertaa Gustulla, päätimme ensi alkuun tutustua ympäristöön. Tarkistimme myös, kuinka kauppa toimii, siltä varalta, mikäli saisimme vieraita saareen jo perjantaina. Laituri pysyi kuitenkin autiona koko illan. Lämmitimme saunan ja kävimme yrittämässä uimista sisävesiin tottuneilla ihoillamme. Hrrr...

1.8.2020

Aamukahvien jälkeen Anne leipoi omenapiirakkaa ja Gustun vadelmista tehtyä vadelma-rahkatorttua. Saku oli bongannut hyvän vadelmasadon lähellä muuria.

Kävimme kiertämässä saaren kalliot paikantaen purjelaivojen kiinnitysrenkaat. Niitä löytyi neljä. Tosin yhdestä puuttui rengas. Samalla löysimme tagien esi-isän-> Majakanvartijaperheen poika Sven oli jättänyt jälkensä historiaan.

Yhdentoista jälkeen saimme ensimmäisen vieraan; Gustu-veteraani Tapio Kekkosen. Hän kävi kuvaamassa dronella saarta sekä otti muutamia kuvia järkkärillään. Puoli kolmen aikaan saapui äiti kolmen lapsensa kanssa ja he viipyivät hetken ostaen samalla kalenterin. Kolmelta saapuikin sitten Panda-alus, jonka kyydissä oli 15 vierasta. He kuuntelivat opastusta mielenkiinnolla ja kahvittelivat myös hyvän tovin. Jopa sellaisen tovin, että Pandan kippari Jokke soitti Gustun puhelimeen tiedustellen "joko ne joutaa".  Heidän lähtönsä jälkeen saapui moottoriveneellä mukava pariskunta, jotka olivat myös Gustu-veteraaneja. He huomasivat muurin rapautuneen edellisvuodesta monin paikoin. Samalla tuli satamaan myös iso purjevene, kyydissään nelihenkinen perhe isä, äiti ja kaksi lasta. Edellisenä päivänä purjehtiessaan Hankoon, he olivat katsoneet, ettei Majakkaseuran lippu ollut salossa. Tänään lähtiessään kohti koti-Helsinkiä he kuitenkin bongasivat lippumme ja käänsivät kokan kohti saarta. Perhe oli lomansa aikana tavannut jo muitakin Majakkaseuralaisia Märketillä. Majakkaseura sai päivän aikana paljon positiivista palautetta!

2.8.2020

Päivä valkeni pilvisenä mutta kohtuu lämpimänä +17c. Emme saaneet enempää vierailijoita, joten keskityimme paikkojen kuntoon laittamiseen. Lippu laskettiin puolilta päivin ja kohti manteretta startattiin yhden aikaan.