2.6 lauantai

Helteistä päivää ennakoiva aamu Eckerössä.

Luottokipparimme Mats luotsasi aluksensa avoimelle merelle ja päästi valloilleen kaikki Scanian sisuksissa asuvat 500 hevostaan. Matka taittui siis nopeasti iloisissa tunnelmissa.

Välittömästi vuoronvaihdon jälkeen saapui vieraaksemme Ahvenanmaan kulttuuridelegaatio.

Manta osoitti olevansa synnynnäinen lahjakkuus oppaaksi. Ensikertalaisena hän ei ehtinyt edes tehdä omaa tutustumiskierrostaan kun jo upeasti esitteli majakan vieraillemme kuin ikänsä täällä asuneena.

Joillekin vieraista paikka oli tuttu

useimmille ei ja esim. konehuone herätti suurta mielenkiintoa...eipä ihme sillä eihän näitä ihan joka päivä näe.

Tehtävälistan läpikäymisen ja paikkoihin perehtymisen jälkeen alkoi jo hiukan huikoa. Eipä siis ihme että kokkimme Mantan valmistamasta lohiateriasta teimme selvää sellaisella barbaarisella innolla, ettei siitä ehditty ottaa valokuvaa. Erinomaisen hyvää se oli, kiitos.

3.6 sunnuntai

Hyvin nukutun yön ja aamukaffeitten jälkeen työlista esiin ja työnjakoon. Sää oli mitä loistavin kuten ennusteet koko päivälle joten kesän teeman mukaisesti kävimme käsiksi mukanamme tuomiin maalipurkkeihin.

Lilla Märket kaipasi pientä meikkausta. Punaiset raidat olivat jo maalattu edellisen talkooporukan toimesta, joten putsaamaan ja pensseliin valkoista kivimaalia.

Vierailijoitakin saimme jälleen, tällä kerralla Ruotsin rajavartioston alus kierteli luotoamme ja parkkeerasi pohjoissatamaan. Yksi miehistön jäsen tuli tervehtimään meitä ja tutustui hetken majakkaamme.

Myös kaiteet kaipailivat uutta maalipintaa.

Ja ainahan ruoka maistuu, varsinkin hyvä ruoka.

4.6 maanantai
Huomenta kaikille tasapuolisesti

Maalausteemalla jatketaan.

ja vaihdettiin vesi uima-altaaseen

ja lisättiin sitä hiukan pohjoissatamaan

ja pestiin aallonmurtaja

Kovan päivän ilta vaatii jotain...kokkimme valmisti jäätelöä. Sehän oli erityisen iloinen yllätys, kun lähimpään kioskiin on matkaa. Taas jaksaa seuraavaan päivään.

Märket toivottaa hyvää yötä kaikille katselijoilleen

5.6 tiistai

Aamunäkymässä ikkunasta oli jotain outoa...olikos tuo ranta tosiaan noin lähellä eilen?

Yöllä oli sää muuttunut aavistuksen, raikas merituuli puhalsi luoteesta reilun 17 metrin vauhdilla ja puuskittain nousi jopa 22 hujakoille. Ei siis kauhean paljon mutta...

Monille Märket-konkareille varmaan ihan tuttua. Kalliot tuli pestyä tehokkaasti

ja laguunin vedenpintaa saatiin nostettua hieman eilisestä. Varmistettiin myös että vesi tuli vaihdettua perusteellisesti.

Grande finale vielä iltapäivän päätteeksi ja matka jatkui. Oli suuri ilo kokea tämä, tällaista ei ihan joka päivä näe.

Alivuokralaiset taistelivat tuulta vastaan ja ihan hienosti olivat suunnitelleet ja järjestelleet pesimispuuhansa suojaisiin paikkoihin. Toivottavasti ei suuria tuhoja tullut.

6.6 keskiviikko

Uusi päivä ja valtakunnassa kaikki hyvin. Vesi ei enää vyörynyt kallioiden yli.

Ainoa vahinko eiliseltä puhurilta...yksi katkennut tolppa.

Hiukan oli vanhuuttaankin hapero tuo tolpan juuri.

Aurinko alkoi iltaa kohti mukavasti näyttäytyä ja lämmitti niin, että olihan se kokillekin mukavampi tulla ulkoilmaan valmistamaan ruokaa. Ihan mukavia herkkuja saatiinkin sitten kun oli pensselit heiluneet ahkerasti.

Märketin majakanvartijat vetäytyvät levolle valmistautakseen taas uuteen päivään. Niin myös alivuokralaisemme.

Kuningas Elvis ei käynyt koskaan täällä, mutta jos olisi niin...Blue Moon Of Kentucky olisi Blue Moon Of Märket.

7.6 torstai

Sovittiin aamiaispöydässä että helleraja Märketillä voisi olla hieman alempi kuin mantereella, että 15 on ihan riittävä, ja kuinka ollakaan siihen pääsimme tänään. Tuuli oli samanaikaisesti vain 2,5 m, puuskissakin vain kolme joten lämpöä riitti juuri pestyille kallioillekin ladattavaksi.

Lillanin maalauksen viimeistely on tarkkaa puuhaa.

Venevajan oven pintakäsittely tuli myös loppusuoralle.

Lekottelu näyttää ihan sopivalta tällaiselle päivälle, pääsispä itsekin noin helpolla.

No, loppuihan se työpäiväkin ja rukkaset laitettiin naulaan ja pensselit santaan vai miten ne laulun sanat menikään. Ei sentään menty vielä viideltä saunaan mutta se kyllä lämmitettiin illaksi. Kun tuo laguunin vesi tuli vaihdettua niin onhan ihan mukava iltauinnin jälkeen vähän löylytellä.
Kokkimme valmisti iltapalaksi taas jäätelöä, joten sitähän tässä jo aletaan odotella.
Jaa niin, pongattiin merikotkiakin saunan terassilta...tosin Ahvenanmaalaisen virvoitusjuomien valmistajan pakkauksissa joten ei niistä kuvaa siis.

8.6 perjantai

Aamu valkeni jälleen lupaavan aurinkoisena.

Aina tulee se viimeinen päivä vastaan, talkooväellä nimittäin. Alivuokralaisiamme ei juuri vahdinvaihdot hetkauta

ja on asioita jotka eivät muutu vaan jäävät tukevasti paikoilleen.

Jääkaapin tyhjennyspäivä poiki suomalaisten kansallisruokaa, pizzaa.

Tämä majakanvartijaryhmä kiittää Märketin majakkaa loistavista päivistä ja kauniista luontoelämyksistään. Huomenna me siirrymme Manner-Ahvenanmaalle juhlimaan Ahvenanmaan itsehallinnon juhlapäivää...edellyttäen toki että ilmat sen suovat. Ennusteet ovat lupaavia, mutta vain ennusteita. Päiväkirjanpitäjä kiittää seurasta kaikkia niitä yhtä lukijaansa.